v rubriki dogodki:
.. / / / 16.01.2003

Vampirya 666 - Tanz der Vampire II

Po krajsem premoru se Vampirya vraca z drugim nadaljevanjem lanskega januarskega Plesa vampirjev in sicer v petek 24. januar 2003 od 21h v klubu Gala Hala na Metelkovi. Tokrat poleg običajnega glasbenega in vizualnega programa v živo predstavljamo kultno avstrijsko gothic rock zasedbo Sanguis Et Cinis, ki bo nastopila na Vampiryi 666 ob polnoci.

Poleg tega bomo praznovali tudi
prvo leto delovanja nase spletne strani www.vampirya.org

Za temačen izbor glasbe bodo do jutra skrbeli:

Gothic rock - Darkwave - Gothmetal Bat room:
DJ Moonchild
DJ Urbanus
DJ L winter
+ gost

EBM - electro - industrial Bat room:
DJ Nihil
DJ Burzum
DJ Klinge
DJ Mateva

Za vizualno spremljavo bo z dia in video projekcijami skrbel VJ Bat
Zaželjena je primerna oprava obiskovalcev

DressCode: fetish, dark, vampire,
leather...

Poskrbljeno bo tudi za ambient in dekoracijo kluba.

O skupini Sanguis Et Cinis:
www.sanguisetcinis.com

Eve Evangel je leta 1989 dal rojstvo solo projektu, ki je kasneje postal poznan kot Sanguis et Cinis. Kot skupina je bil projekt razpoznaven šele med leti 1993 in 1994, kar ni zanemarljivo vedeti, saj je v tem obdobju nastalo veliko glasbenih idej in pesmi. Leta 1995 je skupina imela svoj prvi nastop na Dunaju v Avstriji, čemur sta sledili dve demokaseti in nastopi po sosednjih deželah. Leta 1996 je Švicarsko-lichenstainska založba MOS Records skupini ponudila izdajo CD prvenca "Schickstal", na katerem so še pred snemanjem sodelovali Eve Evangel ( vokal in klaviature), Celine Cecilia Angel (vokal), kitarist Ashley Dayour (ki je nekaj tednov za tem ustanovil svojo skupino Whispers in the Shadow) in Richard Lederer (klaviature in programming). Eve, ki je bil edini odgovoren za glasbeno podobo skupine, ni bil preveč zadovoljen z izgubo kontrole nad snemanjem in zvokom prvenca, ki je mimogrede zvenel premalo rockovsko. Med drugim se je z odhodom Ashleya v bendu spremenila tudi zasedba, prav tako pa je med snemanjem MCD "Unfreiwilling Abstract" v zgodnjem 1997 bend zapustil tudi Richard. Čeprav sta s Sanguis et Cinis oba še vedno sodelovala, vendar ne več kot uradna člana.

V istem letu in v trio postavi je skupina presedlala na nemško založbo Trinity Rec. in v naslednjem letu izdala precej kontroverzen death-rock album "...wie der unberuhrte Traum einer Jungfrau", da bi spremenili izgled skupine, ki ga je dobila s svojim prvencem. Skupina v tistem obdobju razen v Belgiji in Nemčiji ni veliko nastopala. Ko je leta 1999 izšla omejena izdaja Remix CD "fremde Federn", sta Eve in Celine že imela novo postavo v skupini in izvedla nekaj ekstraordinarnih nastopov, med drugim na Wave Gotik Treffenu 1999 v Lepzigu ter Zillo festivalu 2000. Že jeseni istega leta pa je luč ugledal njihov tretji album "Madrigal", tokrat kot 2CD in v samo 3000 primerkih , leto kasneje pa že njegov ponatis 2CD "Tragic Years, a collection of early releases and more", ki je dodatno vseboval še predelane posnetke iz prvenca ter nekaj starejšega še neizdanega materiala, fotografije.... Sanguis et Cinis je v letu 2000 pod okriljem producenta Bruna Kramma, člana unikatnega nemškega elekto industrial benda DAS ICH, uspel med publiko zelo dobro sprejet izdelek CD "Amnesia", s katerim je skupina uspela ustvariti zanimivo zmes glasbeni stilov od goth, deathrock, alternative, industriala, elektronike in celo metala ter punkrocka., kar je bolj ali manj tudi njihova razpoznavna glasbena usmeritev. Trisol Music ( www.trisol.de), poleg Sanguis et Cinis tudi dom svetovno znanih Goth Electro Industrial skupin ( CHRISTIAN DEATH, L'AME IMMORTELLE, CINEMA STRANGE, SIGUE SIGUE SPUTNIK, ANCIENT CEREMONY, ATTRITION ...) nas je v novembru 2002 pogostila še albumom z "Alright, Let's Rock!", ki ga bomo poleg starih uspešnic, v celoti lahko v živo preverili na Vampiryi 666.

SeC so definitivno eden največjih avstrijskih Gothic / Deathrock akterjev. Tudi svetovnega formata! Pure Cult!

Zasedba:
Eve Evangel: vocals, keyboards
Celine Cecilia Angel: vocals
Leigh Gory: bass, guitar (2000-)
Nick Kramer: guitar (1998-)
Ashley Dayour: guitar (1996)
Arthur: guitar (1996-1998)
Richard Lederer: keyboards (1996-1997)
Adore: bass (1998-2000)

Diskografija:
Schicksal / 1996
Unfreiwillig Abstrakt / 1997
Amnesia / 1998/2000
Fremde Federn / 1998
Madrigral / 1999
Tragic Years / 2000
Alright, Let's Rock! / 2002

Vabljeni!

vampirya_org@hotmail.com
www.vampirya.org

 - thumbnail