v rubriki dogodki:
.. / / / 03.09.2001

Kamnik: Dnevi narodnih no?

7. in 8. septembra bo Kamnik končno spet zaživel. Zgodili se bodo sedaj že tradicionalni Dnevi narodnih noš. Glede na to, da smo prejšnja let a na tej prireditvi lahko poslušali le narodnozabavno glasbo in pripadnike Hare Krišna s svojimi Hare Hare Rama Rama ... bo letos prava senzacija (vsaj kar se glasbe tiče). Kamniški študentski klub je namreč dobil priložnost za organizacijo koncertov!!!

In kaj se bo dogajalo? V petek, 7. septembra bomo od 20h dalje na Trgu prijatelstva (t.j. parkirišče pri tržnici) lahko poslušali skupine Corkscrew, Arche, Niowt in Demolition group.

Kamniški Arche že poznate po albumu Leni Kralji ter komadi kot so Klatež, Ne maram te čas,... medtem ko o (tudi kamniških) Corkscrew dosedaj še ni bilo slišati. Gre za bivši Kaos d.o.o. v nekoliko prenovljeni zasedbi. Kaj več o njihovi glasbi? Pustimo se presenetiti. Za razliko od prej omenjenih, pa verjetno vsi poznate Niowt - band, ki je zaslovel predvsem s svojim drugim albumom Loverboy, in igra nekakšen elektro-punk. Tudi Demolition group so že stari mački na slovenski sceni.

Čeprav je izbira pestra, in bo dogajanje trajalo kar do 1h, pa to še ni vse! Za vse žura željne bo namreč sledil after-rock-hour v pubu Pod Skalo z DJ Janijem.

In če ne boste po petkovem žuranju preveč mačkasti, se lahko v soboto spet oglasite na istem mestu ob isti uri. Tokrat bomo plavali v nekolikobolj komercialnih vodah s skupinami Skat, Yogurt ter Tinkaro Kovač! Zopet bo dogajanje otvoril kamniški band. Tokrat so to Skat - mlada 5 članska zasedba, ki igra nekakšno ska-funky-rock mešanico.

Sledili jim bodo Yogurt, ki je še povsem neznana skupina iz Maribora. Njihov prvenec bo izšel jeseni. Torej bomo lahko priča tudi njihovi premierni predstavitvi! Tinkare Kovač, znane slovenske rockerice, ki je izdala že svoj tretji album (Na robu kroga), pa verjetno ni potrebno posebej omenjati.

Tudi tokrat bo sledil after-hour z DJ Janijem v Pubu Pod skalo. V skladu s sobotnimi izvajalci bo seveda obarvan nekoliko drugače.

Peter Malek
www.freekamnik.net

FreeKamnik.net - thumbnail

FreeKamnik.net