v rubriki dogodki:
.. / / / 13.10.2004

Katalena prihaja v Cankarjev dom

Po številnih nastopih v manjših in večjih klubih, slovenskih, italijanskih in celo madžarskih glasbenih festivalih, se bodo Katalena predstavili tudi v hramu slovenske kulture - Cankarjevem domu, natančneje v Linhartovi dvorani.

Katalena bodo Linhartovo dvorano obiskali 23. oktobra, koncert se bo začel ob 21. uri in čeprav ni pri Kataleni prav nič predvidljivo in pričakovano, bodo tudi tokrat poskrbeli, da gledalcem oziroma poslušalcem ne bo niti malo dolgčas.

V goste so tako povabili romunskega plesalca in koreografa, ki se spozna na tango in balet, Edwarda Cluga, povabilu se je odzval odlični slovenski pevec ljudskih pesmi Aleš Hadalin. Za mnoge utegne biti presenetljiva prisotnost N'Toka, ki pa je pesem Zrelo je žito uporabil v svoji skladbi Kratk stik na svojem prvencu. Prav nič pa ne bo presenetljiv nastop Vaska Atanasovskega, ki je menjal včasih pogosto odsotnega Boštjana Gombača in prav zanimivo bo slišati, če se bosta mojstra piščali združila v kakšni pesmi.

Katalena bodo repertoar seveda sestavili s skladb z obeh plošč - (Z)godbe in Babje leto, zanimivi gostje seveda pomenijo kakšno prijetno presenečenje, o vsem pa se boste morali prepričati na lastne oči in ušesa.

Matic Slapšak - avatar

Matic Slapšak

Bivši dopisnik ŽVPL, ki je od 20.05.2003 na ŽVPL-u skupaj objavil 518 člankov.

Katalena (foto Ivian Kan Mujezinovic) - thumbnail

Katalena (foto Ivian Kan Mujezinovic)