v rubriki dogodki:
.. / / / 14.02.2011 10:01

Rotterdam Ska Jazz Foundation v MIKK-u

MIKK Murska Sobota in God Bless This Mess records vabita na SKA veselico z Rotterdam Ska Jazz Foundation (Rotterdam, NL) in Cherkezi United (Zagreb, HR) v soboto 19. 2. 2011 v MIKKov klubski prostor.

Vrata odpirajo ob 21.30, koncert ob 22.30, vstopnina: 5 €

Tradicionalni ska, rocksteady in roots reggae ter soul v presentljivo sveži in razgibani preobleki s ščepcem orientalskih, ciganskih in seveda jazzovskih godb. Predvozači Cherkezi United iz Zagreba, ska punk v ruščini!

Pridite vsi naj vas noga ne boli!

Rotterdam Ska Jazz Foundation

Rotterdam ska jazz foundation resda prihajajo iz Rotterdama, kar vam pove samo njihovo ime, vendar pa imajo Jamajške duše. Ska jazz in reggae kot ga igrajo oni se suvereno postavlja ob bok prvakom te zvrsti The Skatalites, pa tudi mlajšim sledilcem kot so New York Ska Jazz ensemble in podobni.

Kljub temu, da so Rotterdam ska jazz foundation svoj izraz našli v preteklosti, v že mnogokrat slišanem, pa je njihova glasba zelo sveža. Tradicionalni ska, rocksteady, reggae in soul odigrajo z žarom in poživljajočo energijo, ki se vedno prenese tudi na publiko.

Njihova glasbene podlaga – prihajajo namreč iz različnih glasbenih scen, kot so pop, ska, jazz, etno, je zelo barvita, zato je v njihovi glabi zaslediti tudi vplive orientalskih, ciganskih godb, ter jazzovskih, ki so se napajale pri Theloniousu Monku, Sonnyju Rollinsku, Jacku Teagardnu in še mnogih velikanih jazza.

Rotterdam ska jazz foundation veliko svojega časa posvetijo koncertiranju, predvsem po Evropi, pa tudi v Ameriko jih je že zaneslo. Izkušene glasbenike je pod svoje okrilje vzela največja evropska ska založba Grover records, za katero so posneli tako svoj prvenec Skake Your Foundation, kot tudi njegovega naslednika Sunwalk – dva odlična albuma, ki pa kmalu obetata dobiti naslednika.

Torej??!! Ni ga boljšega konca tedna kot je dober koncert. Rotterdam ska jazz foundation pa so, definitivno, sinonim za to!

Cherkezi United

Mešanica stare ruske glasbe in starih ljudskih pesmi iz druge svetovne vojne demolirana na "cherkeski" ska/punk/rock način, na temo starih ruskih risank Smešen tekst, nalezljiva melodija, drugačnost, glasnost in energičnost banda definitivno obljublja totalen žur.

-- za MIKK Murska Sobota in God Bless This Mess records

ŽVPL press - avatar

ŽVPL press

Objavljalec press sporočil, ki je od 18.05.1998 na ŽVPL-u skupaj objavil 991 člankov.

Rotterdam Ska Jazz Foundation / foto: Natasha Padabed - thumbnail

Rotterdam Ska Jazz Foundation / foto: Natasha Padabed