v rubriki dogodki:
.. / / / 10.04.2002

Up All Night v SubSubu

Po otvoritvenem marčevskem eventu, kjer so Bad Company in A-sides navdušili in dodobra razmigali plesišče, se drum'n'bass kolektiv Illegal Kru 11. aprila vrača z novim eventom Up All Night, katerega glavni gost bo angleški drum'n'bass producent in DJ John B.

John B je vse prej kot neznanka na svetovni drum'n'bass sceni. Zvočni raziskovalec z diplomo iz celularne biologije neprestano preseneča s svojo svežo in pestro produkcijo. Tako v svoje skladbe neprestano vnaša nove elemente pa naj bodo to salsa, samba, oldskool rave zvoki, besneči basi ali orkestralni in jazzovski vložki.

Leta 1998 je John B izdal svoj prvi album 'Visions', ki je med kritiki požel navdušenje ("an all-time classic LP" - UK Wax Magazine, "...dazzling...crackling electric funk... Absolutely essential weapons in any DJ's box" - UK Mixmag magazine.). S svojim latino drum'n'bass hitom 'Salsa', pravtako znanim pod imenom 'Brasil', je leta '99 celotno sceno še dodatno začinil z novimi pikantnimi sestavinami in začrtal novo pot v drum'n'bass produkciji.

Svet glasbe je pretresal še z nadaljnimi izdajami in lansko leto dokončno zamajal z epsko skladbo Up All Night, kjer se prepletajo oldskool zvoki z moderno produkcijo in nalezljivimi vokali. Skladba Up All Night je John B-ja dokončno zapisala med drum'n'bass velikane, pravtako se je kot ena redkih drum'n'bass skladb uvrstila na UK Dance Top 40 lestvico in bila izbrana kot singel meseca po izboru revije Mixmag.

Na svoji založbi Beta Recordings je leta 2001 izdal album Future Reference, na katerem nam je postregel s širokim spektrom drum'n'bassa, od k plesiščem usmerjenih do r'n'b in jazzovsko obarvanih skladb. Kot je za izdaje John B-ja že skoraj v navadi je tudi album Future Reference'požel navdušenje, tako med poslušalci kot kritiki.

Uvrstil se je visoko na številnih lestvicah ter osvojil svoje mesto med ploščami leta 2001 po izbiri časopisa Sunday Times. Pred kratkim je na založbi Moving Shadow tudi izdal remix Blamove drum'n'bass klasike Music Takes You, ki pravtako visoko kotira med drum'n'bass DJ-i. Poleg omenjenih založb je John B svoje skladbe izdal še na založbah kot so Metalheadz, Renegade Hardware, Infrared, Formation in Creative Source.

Poleg John B-ja bodo preostanek večera s svojim zvokom zapolnili DJ-i in MC-ji Illegal kru in sicer DJ Markoman, DJ Hose, DJ Raa, MC Ezy-G ter MC Hobosapiens.

Illegal Kru predstavlja dnb event

John B (Beta Recordings / UK)

Illegal Kru:
DJ Markoman
DJ Hose
DJ Raa
MC Ezy-G
MC Hobosapiens

Vstopnina: 2000 SIT, 1700 SIT + flyer

John B - thumbnail

John B