v rubriki dogodki:
.. / / / 26.11.2001

KC Da Rookee v SubSub-u

V ameriskem športu pravijo igralcem, ki igrajo svojo prvo sezono, Rookie - začetnik. Dejstvo je, da KC že dolgo ni vec Rookie - štiri leta sodeluje z hamburško zalozbo Showdown Records, ki mu je pomagala pri precej težki nalogi - v Nemčiji uspeti z angleškimi rimami. Jep, KC DA Rookee se bo ustavil tudi pri nas ... 1. decembra v SubSubu!

Več razlogov obstaja, zakaj sta v Nottinghamu (Velika Britanija) rojeni Kirk Douglas, in založba Showdown leta 1997 začela sodelovati. Po utrujajocih trkanjih na vrata razlicnih zalozb je KC nasel v Hamburgu razumevanje in potrpezljivost, ki jo talentiran newcomer za svoj zacetek potrebuje. In vse vlozeno bo zdaj zdaj poplacano.

Po prvem Live showu z ragga Mcjem Mystic Danom in kot predvoza; za Phife Dawga, Noreago in Gangstarr, se je Kc Da Rookee odlocil za samostojno, dolgotrajno pot solo emceeja. Ta ga je pripeljala v Berlin, kjer se je pridruzill Harlekinzom in KMC ekipi in okrepil sodelovanje s svojim producentom in DJjem Dessuejem, ki je zasluzen za vecino KCjeve produkcije (pri produkciji za zadnjo plosco Nexcalibur, zunaj od 22. Oktobra 2001 sta sodelovala tudi hrvaska producenta Koolade in Baby Dooks).
ž
Se preden je izsel KCjev prvi album ('Rookeestizza' 1999) je najvecji vtis na radijskih postajah, nemskem glasbenem kanalu Viva 2 in klubskih plesiscih, naredil komad 'Got That Thang'.

1999 je na trzisce koncno prisel KCjev prvi samostojni album 'Rookeestizza' - v Boogieparku (Hamburg) je bilo posnetih 16 komadov za ta izjemno mocni debutantski album, zanj sta beate in produkcijo prispevala C.L.A.S. in DJ Dessue, kot vokalista pa sta sodelovala tudi Afrob in Mystic Dan.

22. oktobra letos je koncno izsel drugi KCjev LP 'Nexcalibur'. Tudi tu prihaja vecina produkcije iz beatokovnice DJ Dessuea, nekateri komadi pa so bili posneti v Zagrebu z hrvaskima producentoma Kooladeom in Baby Dooksom ter v Frankfurtu z Roey Marquisem in Hamburgu z C.L.A.S.om in X Rayem. Na mikrofonu ga poleg nemsih hiphop zvezdnikov Samy Deluxa, Afroba in D Flamea spremljajo tudi nekateri internacionalni gostje: Apani B Fly MC in Sean Price (Heltah Skeltah). Kot napovednik albumu je ze maja letos izsel 'vinyl only' maxi single z naslovom 'EMCEE', pospremljen z odlicnim futuristicnim videospotom, drugi single 'Something Different' pa je zunaj od 24. Septembra.

KC DA ROOKEE je oktobra v okviru promocije novega albuma nastopa (skupaj z Samy Deluxom in anglezi Blak Twang) na Fire- Touru po Evropi.

Za ekipo RDYO

ŽVPL press - avatar

ŽVPL press

Objavljalec press sporočil, ki je od 18.05.1998 na ŽVPL-u skupaj objavil 991 člankov.

KC Da Rookee - thumbnail

KC Da Rookee