v rubriki dogodki:
.. / / / 17.02.2011 10:02

Kids Bill v Popi's Pubu, 18. 2. 2011

Kids bill, perspektivni funk rockerji bodo ta petek, 18. februarja 2100 nastopili v Popi's Pub-u na Ptujski ulici 3, za Bežigradom.

Skupina Kids Bill je bila ustanovljena leta 2006 v Ljubljani. Prvotno zasedbo so sestavljali Uroš Japelj (kitara/vokal/tekst/aranžma), Milan Jovanović, (kitara/tekst/aranžma) Matjaž Celič (bas kitara) in Dejan Filipović (bobni). V dveh letih je zasedba naredila aranžmaje 18 avtorskih skladb.

V tretjem letu se skupina prestrukturira. Iz bobnov se na vokal preseli Dejan in pridružita se dva nova člana. Max na bobnih in Rok na klaviaturah. V tej zasedbi skupina odigra en nastop na tradicionalnem o2z2 fest-u 2009.

V letu 2009 skupino zapustita Rok in Max in kasneje še Matjaž in Dejan. Na novo pa se pridružita Matej Palka na bobnih in Janez Gregorič na bas kitari. Skupina v novi zasedbi pripravi repertoar 12 avtorskih skladb med katerimi je tudi 6 novih.

Vplivi glasbe iz '70, '80 in '90ih let se s pravo mero funk, rock in pop ritmov povezujejo v celoto, ki daje zvočno podobo glasbeni skupini Kids Bill. Avtorske skladbe skupine temeljijo na zabavi, sproščenosti, razigranosti, predvsem pa na predanosti ter ljubezni do glasbe. Teksti skladb se prepletajo preko ljubezni, naključnih dogodkov in kritičnosti družbe do situacij, ki jih človek doživlja vsak dan.

Kids Bill v prenesenem pomenu govori o “otrocih računov, kreditov, položnic ...”. O ljudeh na robu preživetja in na drugi strani o ljudeh, ki imajo vsega preveč.

ŽVPL press - avatar

ŽVPL press

Objavljalec press sporočil, ki je od 18.05.1998 na ŽVPL-u skupaj objavil 991 člankov.

Kids Bill - thumbnail

Kids Bill