v rubriki dogodki:
.. / / / 02.10.2011 10:13

Momento predstavljajo prvenec Era v Orto baru

V letu praznovanja 5. obletnice obstoja je Momento končno izdajajo in promovirajo prvenec "Era", na katerem se najde 12 avtorskih skadb. Promocijski koncert v ljubljanskem Orto baru 7. oktobra 2011 bo premierni v seriji koncertov "Era" Tour, ki bodo Momento glasbo popeljali po naši državi.

Posavsko skupino Momento bi lahko označili kot melodično rock skupino z elementi grungea, metala, funka ... Večinski avtor besedil in osnovnih idej je Boštjan, sicer pa so celotna glasba in aranžmaji delo prav vseh članov zasedbe.

Vzrok za bogat in pester avtorski repertoar predstavlja tudi dejstvo, da so glasbeni vplivi in viri idej posameznih članov precej različni, ravno tako različni in svojevrstni pa so posledično tudi motivi in elementi, ki jih vsak prispeva h končni obliki glasbe. Izogibanje ustaljenim vzorcem in iskanje širine je torej ena izmed pomembnejših značilnosti (in tudi poslanstev) Momenta.

Po izdanih singlih "Flying High", "NaPorno", "Kje Si?" ter "Neumen", treh posnetih videospotih, odmevnih uvrstitvah na glasbenih natečajih in tekmovanjih (finale mednarodnega natečaja Newcomer Graz 2009, 2. in 3. mesto na Rock Izzivu 2010 in 2008, zmaga na predizboru in nastop na glavnem odru Rock Otočca 2009, ...) je nastopil čas za njihov največji korak glasbene kariere - izdajo prvenca.

Momento so:

Boštjan Levičar - vokal, kitara
Robert Dvoršek - bobni, backvokal
Marko Jakopin - bas kitara

Vljudno vabljeni na močno dozo iskrenega rock&rolla!

-- za Orto bar

ŽVPL press - avatar

ŽVPL press

Objavljalec press sporočil, ki je od 18.05.1998 na ŽVPL-u skupaj objavil 991 člankov.

Momento predstavljajo svoj prvenec v Orto baru / foto: Dejan Dvoršek - thumbnail

Momento predstavljajo svoj prvenec v Orto baru / foto: Dejan Dvoršek