v rubriki dogodki:
.. / / / 22.01.2004

Kišta v januarju nekoliko bolj lahkotno

Decembra so Kišto zasedli šport-metalci, tokrat pa se bodo na oder povzpeli glasbeniki, ki v rock glasbo mešajo pop in obratno. Prva Kišta leta 2004 se bo zgodila v soboto, 31. januarja s pričetkom ob 21. uri. Destinacija: Kulturni dom Franca Kotarja v Trzinu, glavna krivca za zabavo pa Študentska kluba Kamnik in Domžale.

Začnimo, kjer se dobri koncerti navadno začnejo - za šankom. Kljub svetlim političnim obljubam, je inflacija v preteklem letu bila in to ne ravno nizka (še tista uradna ne!), kljub vsemu pa cene pijač ostajajo nespremenjene, torej še vedno ugodne oziroma nizke.

Prav nič se niso spremenile niti cene vstopnic ? v predprodaji za člane enega ali drugega študentskega kluba 300 SIT in na dan prodaje 200 SIT dražje, za vse ostale pa so vstopnice že v osnovi 200 SIT dražje. Pa kaj potem? Še vedno boste lahko uživali v glasbi treh zanimivih skupin.

Prvi se bodo na oder podali Egida, mlada skupina, ki se je na odru v Trzinu že predstavila in ki jih odlikujeta zanimiv ženski vokal in pa izvrsten kitarist. Repertoar sestavlja mešanica priredb in pa avtorskih skladb. Preverite!

Druga predskupina pa je še nekoliko bolj zanimiva, saj z mladimi glasbeniki sodeluje eden od legendarnih kitaristov stare jugoslovanske šole rock'n'rolla in sicer Vedad Hadžiabdić, ki je bil ustanovni kitarist sarajevske skupine Teška industrija.

Govorim o skupini Link, ki je nastala v lanskem septembru in se uspešno predstavila na nekaj festivalih in solo koncertih, za letošnjo spomlad pa pripravljajo izdajo prvenca. Tudi oni v svojih vrstah uživajo z energično pevko Sašo Sadar, ki je glasilke urila v znani skupini Mary Jane.

In glavne zvezde? Lahko jih označimo za ene pionirjev združevanja popa in rocka v Sloveniji, čeprav so se sprva spogledovali z izrazitim popom, sedaj pa postajajo vedno bolj rock. Skupina prihaja iz Celja, njihov vodja pa je karizmatični Boštjan Dermol... seveda, to so Nude.

Nude so že lansko leto praznovali desetletnico obstoja in tudi delovanja, spisek radijskih uspešnic pa je zelo dolg. Zadnja skladba, s katero so uspeli, je iskreno rockerska Nekje vmes, ki je nastajala hkrati z ustvarjanjem najhitrejše knjige v zgodovini, a to je že druga zgodba, ki jo boste lahko kdaj prebrali v knjigah rekordov.

Z nekaj izjemami Nude na koncertih večinoma igrajo avtorsko glasbo, ki jo velika večina zelo dobro pozna, saj njihove skladbe spadajo med tiste, ki si jih po kratkem poslušanju lahko še cel dan požvižgavate v glavi.

Upam, da smo vam ponudili dovolj razlogov, da boste tudi tokrat obiskali Kišto in se kot že mnogokrat prešerno zabavali v naši družbi. Imate zgolj tri dobre glasbene razloge, družbe nikoli ne manjka, pa še zapravili ne boste veliko. Zadnja sobota v januarju in hkrati tudi zadnja januarska noč ? naj bo zaključek januarja tako zabaven, kot je bil zaključek leta!

Matic Slapšak - avatar

Matic Slapšak

Bivši dopisnik ŽVPL, ki je od 20.05.2003 na ŽVPL-u skupaj objavil 518 člankov.