v rubriki dogodki:
.. / / / 05.11.2003

Kran ustan 3

V petek, 7.11., v dvorani Primskovo nastopijo skupine Moveknowledgement, Fetisha, C.R.A.C.., 3=pjančki, Crazed farmers in Scarecrow. Moveknowledgement so devetčlanska skupina izvira iz Novega mesta in je rezultat dolgoletnega ustvarjanja Gorana Baloga in Uroša Weinbergerja.

Moveknowledgement želi poslušalcem ponuditi čim širše glasbeno doživetje; stalno spreminjajoči se repertoar hip-hopa, drum'n'bassa, jungla, reggaeja in funka vključuje tudi jam sessione in freestyle improvizacije. Besedila skladb so v angleščini in slovenščini. Člani skupine se zavzemajo za svobodno izražanje v glasbenem smislu, obenem pa promovirajo umetnost kot neobremenjeno prepletanje različnih žanrov (glasba, grafiti, poezija ...)

Skupina 3=pjančki prihaja iz Železnikov. Zbrali so se leta 1996 oziroma že kakšno leto prej in pričeli z igranjem na raznih festivalih v okolici Železnikov (Kranj, Škofja Loka, Ljubljana, Ilirska Bistrica, ...). 3=PJANČKI so nastopili tudi na Rock Otočcu 2002 za Veliko nagrado Dr. Martens.

Skupino Scarecrow sestavlja pet obetavnih fantov, ki prihajajo iz Kranja in okolice. Skupino so ustanovili pred štirimi leti (1999) in si takrat nadeli ime No Future. Pod tem imenom so posneli tri demo CD-je, koncertirali in zmagali na natečaju ŠKL-Demohit, kjer so dobili nagrado za najboljšo avtorsko skladbo.
Dve leti kasneje se jim je pridružil nov pevec Luka in oktober 2002 pomeni uraden začetek skupine Scarecrow.
S svojimi energičnimi hard rock komadi so nas navduševali na Kranjski noči, Gimnazijadi v Novi Gorici, Tednu mladih, v Rdeči Ostrigi (Škofja Loka) ter na drugih manjših lokacijah.
Nastopili pa bodo tudi na letošnjem Lentu in sicer 3. julija kot predskupina priljubljene zasedbe Elvis Jackson.
O mladi skupini bomo zagotovo še slišali, veselimo pa se že novih koncertov in demo CD-ja, ki je že v pripravi.

moveknowledgement na metelkovi - thumbnail

moveknowledgement na metelkovi