v rubriki dogodki:
.. / / / 01.05.2013 10:34

Letos bodo že 30. Majske igre

Majske igre so največji študentski projekt v Sloveniji. Poleg kulture in športa, je seveda glavna tema še zabava. Letos bodo nastopili Bajaga, Prljavo Kazalište, Magnifico, Hladno pivo, Orleki, Zaklonišče prepreva, Sausages, Happy Ol' McWeasel in še kup drugih skupin.

Na Majskih igrah se boste lahko družili ob kulturnih večerih, se noro zabavali na koncertih in se pomerili v športnih aktivnostih. Trajale bodo 3 tedne in sicer od 6. maja do 22. maja, na različnih lokacijah po Ljubljani.

Majske igre bodo tudi letos razdeljene v 3 sklope

  • Šport: Športni program je namenjen čisto vsem, tako amaterjem kot profesionalcem. Na voljo bo več kot 30 različnih športnih disciplin, najbolj priljubljene pa so ponavadi mali nogomet, ulična košarka, odbojka na mivki in študentski maraton. Bo pa na voljo še pikado, šah, tarok, bowling, ročni nogomet, plezanje, old bike race, boks, lokostrelstvo, človek ne jezi se...
  • Kultura: Na zelenici v študentskem naselju Rožna dolina se bo odvijalo 6 kulturnih otočkov z mešano tematiko. Predstavili se bodo različni pesniki, pevski zbori, komiki, predavatelji, plesalci in poeti. Kot novost pa bo letos še kino pod zvezdami. Za udobje in odeje bo poskrbljeno.
  • Zabava: Ob večerih pa so organizatorji pripravili 4 velike koncerte, Otvoritev Majskih iger, Pohod na Rožnik, Dan Mestnega loga in Zaključek Majskih iger. Nastopale bodo tuje in slovenske, uveljavljene in neuveljavljene glasbene skupine.
Alja Kink - avatar

Alja Kink / Alja Kink Photography

Glavna urednica ŽVPL, ki je od 24.10.2011 na ŽVPL-u skupaj objavil 53 člankov.

Majske igre - thumbnail

Majske igre