v rubriki dogodki:
.. / / / 06.05.2002

KUD France Prešeren - Melodrom

Pozor!!! Koncert je prestavljen!!!V četrtek 25. maja se nam bodo v Kudu France Prešeren pridružili Melodrom. Pet članska zasedba, ki se na vse pretege trudi izogniti kakršnikoli glasbeni stigamtizaciji. Pa vendar, ne zanikajo, da je na njihov glasbeni okus vplivala široka paleta, različnih glasbenikov in skupin , od Nicka Cavea do Trickyja, Tindersticksov...

Začetki Melodroma segajo v leto 1999, ko so se člani združili in v studiu Kif-Kif posneli skladbe za kratki film Jurija Medena (producent Žarko Pak). Sledilo je ustvarjanje glasbe za gledališko predstavo Zvitorepka Aleša Korpiča in sodelovanje pri plesni predstavi Bare Kolenc Križ na gori.

Prvi samostojni koncert je Melodrom odigral Januarja 2001 v klubu Gromki na Metelkovi, od takrat pa koncertira v Ljubljani in okolici. V letu 2001 so kot avtorji in izvajalci glasbe sodelovali pri dveh predstavah Bare Kolenc Čečečeče bula in Razobraz) in posneli demo posnetke (producent Jaka Jarc).

Sledila je predstavitev opusa na radiu Študent in prvi medijsko odmevnejši uspeh; skladba Extemporary ending se je uvrstila na četrto mesto crossradio lestvice najboljših singlov leta 2001.

Načrti za prihodnost so poleg koncertiranja in sodelovanja z gledališčem povezani še s snemanjem in izadjo prve samostojne plošče.

Skupino sestavljajo:

Mina Špiler (vokal),
Matevž Kolenc (kitara, mc 303),
Polona Janežič (klaviature),
Miha Žargi (bas) in
Matej Nolda (bobni),

kot gostje pa se jim pogosto pridružijo tudi drugi glasbeniki.

Gregor Zalaznik - avatar

Gregor Zalaznik

Bivši urednik ŽVPL, ki je od 15.06.1998 na ŽVPL-u skupaj objavil 233 člankov.

Melodrom - thumbnail

Melodrom