v rubriki dogodki:
.. / / / 17.01.2001

Legendarni punkerji v Ortu

UK Subs je bend, ki se je na punk sceni pojavil po Sex Pistols, The Clash in ostalih in že s svojim prvim singlom pritegnil veliko pozornost daljnega leta 1978. V Ljubljani jih bomo videli v hramu rock'n'roll kulture -- Orto klubu, kjer nam bodo 18. januarja v originalni zasedbi predstavili svoje petindvajsetletno delovanje. Zato se vsi tisti, ki ste punk odkrili pri Green Day ali Offspring, hitro napotite v Orto na učno uro pravega punka.

UK Subsi so poleg že omenjenih Pistolsov, Clashov, The Damned in Vibrators med najbolj uspešnimi punk bandi z Otoka, kot zanimivost pa še to, da so kar sedemkrat nastopili na UK Top 30, bend pa se je že takrat odločil, da bodo na turneji za vedno, oziroma kot je rekel pevec Charlie Harper leta '77: " I'll still be playing down the local pub once or twice a week in 20 years time if I'm still here. And that'll be good enough for me."

Ustanovijo se leta '76 kot 'United Kingdom Subversives', a si skrajšajo ime v UK Subs in že v naslednjem letu preigrajo vse londonske punk beznice, po uvodnem singlu C.I.D. in podpisu z založbo Gem Records, pa se je bend zaklel neprestanemu koncertiranju, ki ga izvajajo še danes. Seveda je vmes prihajalo do menjav članov benda, v Ortu pa jih bomo videli v prvotni zasedbi, ki je orala punk ledino do leta '83 (Harper/ Garrett/ Gibbs) in se spet ustanovila leta '97. Takrat so posneli tudi album ob dvajsetletnici Quintessential.

Med njihovimi največjimi hiti (ki jih bomo vsaj nekaj slišali tudi v Ortu) pa so: Stranglehold, Tomorrow's Girl, She's Not There (priredba The Zombies), Warhead, Teenage, Party In Paris in Keep On Running ...

Vabljeni še na: uradno stran benda, pa se vidimo v Ortu.

Davorin Pavlica - avatar

Davorin Pavlica

Bivši urednik ŽVPL, ki je od 18.05.1998 na ŽVPL-u skupaj objavil 835 člankov.

UK Subs - thumbnail

UK Subs