v rubriki dogodki:
.. / / / 11.11.2009 16:34

Lydia Lunch v živo Kinu Šiška

Lydia Lunch, ki bo v sredo, 11. novembra nastopila v ljubljanskem Kinu Šiška ena najvplivnejših in najkontroverznejših glasbenih in umetniških osebnosti zadnjih 20 let, se v polni formi, v najboljši družbi benda Gallon Drunk in z odličnim novim materialom z letošnje plošče Big Sexy Noise ponovno vrača na ljubljanske odre!

Big Sexy Noise je popolno ime za najaktualnejšo manifestacijo surove, direktne, žmohtne, provokativne, drzne, seksapilne kreativne energije Lydie Lunch, ki se že dobrih 30 let manifestira skozi glasbo, poezijo, spoken word performanse, film, video, fotografijo in druge umetniške kanale. Energija, ki jo gospa neustavljivo kanalizira od pionirskih začetkov z bendom TEENAGE JESUS AND THE JERKS, ki je skupaj z bendi The Contortions, Mars in DNA oblikoval »no wave« zvok New Yorka na prelomu 70-ih in 80-ih, kar je na zgodovinski vinil »No New York« leta 1978 odtisnil sam Brian Eno.
V 80-ih je Lydia zabeležila serijo sodelovanj s člani kultnih zasedb Sonic Youth, Birthday Party, Foetus, Einstürzende Neubauten in Henryjem Rollinsom. V 90-ih se posveti pisanju, predavanjem in t.i. govorjeni besedi (angl. spoken word) – interpretaciji avtorske poezije ali literature ob ponavadi prav tako avtorski glasbi.

Zadnjih deset let se Lydia pospešeno in vse bolj konstruktivno druži z norim britanskim saksofonistom Terryjem Edwardsom in njegovo Gallon Drunk ekipo, s katero so realizirali že albuma Hangover Hotel in Smoke In The Shadows ter multimedijske performanse Real Pornography in The Ghosts Of Spain, s katerim so gostovali tudi na Festivalu Exodos v Ljubljani.
Big Sexy Noise je nov podvig združene ekipe in ga že ime samo najboljše opiše – surovo seksapilen, primarno ekspresiven udaren noise rock z neusmiljenim vokalom Lydie, ki nam v brez olepšavanja zarenči usodne resnice: »Your love don't pay my rent!«

Za Kino Šiška

ŽVPL press - avatar

ŽVPL press

Objavljalec press sporočil, ki je od 18.05.1998 na ŽVPL-u skupaj objavil 991 člankov.

Lydia Lunch /vir: Kino Šiška - thumbnail

Lydia Lunch /vir: Kino Šiška