v rubriki dogodki:
.. / / / 04.03.2004

Maffia Soundsystem v Lipi

V soboto, 6.3., se bo v klubu Lipa zgodil eden od mnogih d'n'b žurk, ki nas še čakajo v tej sezoni. V preteklem času je Lipa gostila že kru place4bassovcev, zdaj pa začenja z novo ero tujih DJ-ev in MC-jev.

Italijani so se že večkrat pojavili v naših krajih, predvsem v breakbeat zasedbah, tokrat pa bodo prvič vrteli plate DJ pod okriljem Maffia Soundsystem-a, DJ Alberto in DJ Penny. Spremljali jih bodo trije domačini: DJ Mexico, DJ Prime in DJ Josser, ki ste ga imeli priložnost slišati že na Aphrodite-ovem žuru.

V ozadju bo še Chillout trance floor za počitek od prevelike doze drum'n'bass-a (če je to sploh možno).

Skupina Dj-ev in producentov z imenom Maffia Soundsystem je pritegnila oči javnosti z prebojem maestra FreQ Nesty-ja, ki je izpilil svoje producentske sposobnosti in v letu 1995 izdal kar nekaj svetovnih uspešnic. Crew Maffia SoundSystem je tako začel pionirsko delo in postavil temelje D'n'B glasbene scene v Italiji. Poleg prirejanja D'n'B eventov po vsej Italiji pa crew vodi famozni klub Maffia v Boloniji. V preteklosti so med drugimi sodelovali s Sonar Kollektiv-i, Pressure Drop Peshay, EZ Rollers-i, Cleveland Watkiss-om, Adam F-om, Kosheen-i, trenutno pa ustvarjajo z ?donom? breakbeat-a in garage-a Zed Bias (DaLuq)-om pri SoulJa Records. Komad ?Fact Da Floor? vam pove vse o tem kaj pomeni Maffia Soundsystem. Energična mešanica klubskega ?twisted house?-a, electra in breakbeat-a spojena z močnimi basi in ?nu skool? primesmi. Plesišče ob njihovih zvokih preprosto ponori! ?Yes I Do? je njihov drugi prvenec. Inteligentni ?no-nonsense stepper? z globokozvočnimi basi, klubskim synth-om iz zvitimi, sladkimi vokalnimi vložki. Z ?Yes I Do? je Maffia Soundsystem dokazala da breakbeat garage ni samo Londonska domena. Obljubljajo pa, da pripravljajo še več uspešnic. Revizije in pohvale pa prihajajo tudi iz medijskih strani. Tako članki objavljeni v revijah Breakin Point Magazine, Audio Deluxe Magazine (UK), Raveline (Germany), Nubreaks.com potrjujejo da Maffia Soundsystem spadajo v sam vrh svetovne d'n'b - breakbeat - garage produkcije. Revija International DJ pa je crew Maffia Soundsystem razglasila kar za ?Number One? v Italiji.

Več informacij najdete na:
http://www.maffia.it

Vrata se odprejo okoli 22h.
Po denarnici vas bodo do 12h udarili za 1500sit, po 12h pa 2000/2500sit s flyjerjem.

Morda sprememba lokacije ne bo škodila, čeprav je ta kar dobro oddaljena od središča kokoške. Torej, pamet v roke, za volan in v Lipo!

Mafia sounds - thumbnail

Mafia sounds