v rubriki dogodki:
.. / / / 01.04.2013 15:22

Mark Knopfler - evropska turneja Privateering

4. maja v Ljubljano prihaja en izmed najbolj uspešnih glasbenikov, Mark Knopfler. Je legendarni kitarist, vrhunski avtor in član skupine Dire Straits. Turneja ob izidu njegovega novega albuma Privateering bo potekala aprila, maja, junija in julija, nastopil pa bo na 72 koncertih v 25 evropskih državah.

Privateering je njegov osmi solo studijski album in njegov prvi dvojni album v 35-letni karieri. Mark skupaj s svojo 8-člansko skupino z navdušenjem pričakuje prihajajočo turnejo »To je, kot da si kapitan majhne bojne ladje in uživam v timskem duhu, ki se ustvari na poti.«

Kljub temu, da na turneji predstavlja svoj nov album, bo občinstvu verjetno postregel tudi z legendarnimi hiti skupine Dire Straits, kot so: Money For Nothing, Sultans Of Swing, Romeo and Juliet, Walk of Life. Letos je tudi 20. obletnica zadnjega nastopa s to skupino.

Mark je večkratni dobitnik Grammyjev kot pisec in pevec pesmi za skupino Dire Straits. Nedavno je dobil Nagrado za življensko delo, na podelitvi nagrad Ivor Novello. V svoji dolgoletni karieri pa je prodal več kot 120 milijonov albumov.

Vstopnice za koncert lahko kupite na: bencinski servisi Petrola, Europark, blagajna Križank, Kompasove poslovalnice, LPP, Collegium, Alpetour, poslovalnice Big Banga, e-Študentski servisi, kioski 3DVA, (K)kioski, Hipermarketi Mercatorja, poslovalnice Pošte Slovenije, blagajna Hale Tivoli.

Cene vstopnic:

Vip parter: 45,00 EUR
Parter I: 40,00 EUR
Parter II: 35,00 EUR
Zelena tribuna: 40,00 EUR
Lože: 70,00 EUR

ŽVPL press - avatar

ŽVPL press

Objavljalec press sporočil, ki je od 18.05.1998 na ŽVPL-u skupaj objavil 991 člankov.

Marka Knopflerja bo 4. maja 2013 nastopil v Ljubljani (foto: Universal Music) - thumbnail

Marka Knopflerja bo 4. maja 2013 nastopil v Ljubljani (foto: Universal Music)