v rubriki dogodki:
.. / / / 15.03.2005

Duhovniki iz Shaolina ponovno v Sloveniji!

V pnedeljo, 8. maja, bodo ob 20.00 uri v Hali Tivoli v Ljubljani gostovali menihi iz legendarnega templja Shaolin. V dve uri trajajoči predstavi, imenovani "Shami's way to Shaolin" bodo skozi zgodbo prikazali spretnosti in znanja, ki so jih pridobili v več kot dvajsetih letih trdega treninga. Pripravite se na demonstracije človeške vztrajnosti in prikaze nadzora telesa s pomočjo uma, pri katerih boste z spodnjo čeljustjo skoraj zagotovo pometali po tleh.

Kdo še ni slišal za skrivnostne duhovnike v oranžnih oblačilih iz templja Shaolin. Čeprav je bil dotični tempelj v svoji zgodovini že nekajkrat požgan, je bil tudi vsakič ponovno postavljen in nadaljuje svojo slavno tradicijo še danes. Da učenec oziroma študent postane mojster, potrebuje od 15 do 20 let trdega treninga, v tem pa času spozna skrivnosti telesa in duha, ki mu omogočajo izvajati na prvi pogled nadnaravne umetnije, kot so razbijanje lesenih ali celo železnih predmetov zgolj z glavo.
Sredi marca bomo imeli redko priložnost videti vsaj nekaj tega tudi v živo. Shaolinski menihi bodo v Hali Tivoli izvedli predstavo "Shami's way to Shaolin", ki bo v bistvu zgodba nekega dečka in o poti do njegovega cilje: postati shaolinski menih. Skozi pogovore učitelja in dečka učenca bomo spoznali življenje v templju, njegovo bogato zgodovino, sestavni del predstave pa bodo seveda številne osupljive Qi Gong vaje, s katerimi menihi dokazujejo, do kakšne stopnje je moč nadzorovati telo s pomočjo uma. Pričakujemo lahko torej odlično predstavo o zgodovini, religiji ter neverjetnih fizičnih veščinah, ki so osnovane na duhovnosti in notranjem miru menihov iz templja Shaolin.
Spektakel je namenjem občinstvu vseh starosti, od otrok do odraslih. Vstopnice za predstavo lahko kupite v predprodaji na vseh pooblaščenih prodajnih mestih EVENTIM-a (www.eventim.si ) po vsej Sloveniji.

Več na http://www.vinyl.si/

Gregor Logar - avatar

Gregor Logar

Stalni dopisnik ŽVPL, ki je od 19.09.2003 na ŽVPL-u skupaj objavil 33 člankov.