v rubriki dogodki:
.. / / / 10.02.2009 10:48

Saxon in Iced Earth prihajajo v Cvetličarno

Ne bojte se - ne gre še za eno apokaliptično napoved prihodnosti, ampak za prihod dveh legendarnih heavy metal zasedb, ki bodo 20.02. ob 19h nastopile v Cvetličarni Mediapark v Ljubljani.

Glavna skupina bo angleška zasedba Saxon. Kot vemo iz zgodovine, so Saksonci, germansko pleme, bili odgovorni za razvoj Anglije v eno najmočnejših evropskih sil. In prav tako je zasedba Saxon, ki bolj ustreznega imena ne bi mogla izbrati, ena vodilnih še delujočih svetovnih metalskih sil, ki tako kot nesmrtni Iron Maiden, Judas Priest ali Black Sabbath izvira iz Anglije.

Skupino še danes vodi neuničljivi vokalist Biff Byford, ki kljub vsaj šestim križem še vedno skače kot rosno mlad rocker in čigar glas še vedno deluje gromovito. Skupina Saxon bo predstavljala svoj najnovejši album Into The Labyrinth, na katerega so izredno ponosni, saj na bi dosegel vrhunske standarde. Zagotovo pa bodo igrali tudi hite, kot so Denim & Leather, Princess Of The Night ipd. Bodi v prvi vrsti, ki bo stala pred Saxon!

S Saxon pa se bo Ljubljani prvič predstavila tudi ameriška legendarna heavy/power metal zasedba Iced Earth, ki je znana po svojih vrhunskih in epskih ploščah, ki se gibljejo po temnih poteh zgodovine ter po grozljivih dimenzijah, ki ogrožajo človeštvo in pri tem dajo vedeti, da se je črnim oblakom vedno mogoče upreti.

Iced Earth so se na svetovni sceni uveljavili s ploščo Night Of The Stormrider, ki še danes predstavlja klasiko ameriške power metal scene, svoj položaj pa je utrdila s plošco Something Wicked This Way Comes. Slednja pa je tudi bila prvi del trilogije, ki jo je skupina zaključila lani s ploščo The Crucible Of Man, ki ne predstavlja samo vrnitev najbolj znanega Iced Earth vokalista, Matthewa Barlowa, ampak je tudi pripeljala skupino v Slovenijo, natančneje na festival Metal Camp, kjer je zasedba naravnost blestela. Prepričajte se na lastne oči, da si oseba zasluži vsako slišano/zapisano hvalo.

Koncert organizira ŠKUC ROPOT v sodelovanju s kulturnim društvom Veseli dihurčki (Dirty Skunks).

-- I. C.

Za ŠKUC ROPOT in Dirty Skunks

ŽVPL press - avatar

ŽVPL press

Objavljalec press sporočil, ki je od 18.05.1998 na ŽVPL-u skupaj objavil 991 člankov.

Saxon in Iced Earth prihajajo v Ljubljano - thumbnail

Saxon in Iced Earth prihajajo v Ljubljano