v rubriki dogodki:
.. / / / 18.12.2002

Mef in NOB v Loki pri Zidanem Mostu

V soboto 21. decembra bo s pričetkom ob poldevetih zvečer v organizaciji KD Primož Trubar Loka pri Zidanem Mostu v dvorani Kulturnega doma koncert skupine Mef & NOB (Mef in narodnoosvobodilni bend) v zasedbi Drago Mislej -Mef, vokal, kitara, Gorast Radojevič - bas,Armando Šturman kitara in Andrej Hrvatin tolkala bo predstavil album Najboljše so padle.

Mef je avtor in izvajalec mnogih uspešnic kot npr. Gina, Zdravica in Amerika. Njegove so tudi Anita, Črta, Dober dan, Ti si se bal, Veter z juga, Trava, Sem takšen ker sem živ, Lahko noč Piran, Portorož 1905 in vsaj še 300 podobnih uspešnic slovenskih pop in rock izvajalcev.

Vse to se je začelo pred kakšniMi25 leti, po kaseti in LP skupine Deseti brat, po sodelovanju s Hišnim bendom (kjer je prepeval z Vladom Kreslinom, Dragom Mlinarcem in Ivanom Volaričem Feom), po Zdravici Lačnih Franzov (kjer se je družil s Predniom, Kreslinom, Lovšinom, Kovačičem ...).

Po samostojnih projektih in po nekaj sto besedilih za vse mogoče popevkarje in rokerje (Tabu, Halo, Bazar, Prizma, Kameleoni, Boomerangi, Kalamari, Faraoni, Avtomobili, Ana Pupedan, Anika, Tinkara Kovač, Polona, Monika, Slavko Ivančič, Tulio Furlanič in mnogi drugi). Vmes je bila še kopica festivalskih nagrad in potem je Mef dočakal svoj prvi samostojni album, katerega bo predstavil na koncertu v Loki.

Koncerti njegove skupine se med seboj razlikujejo, saj se nikoli ne ved kod od njegovih spremljevalcev bo krenil na pot do naslednjega prizorišča. Tudi niso klasični koncerti, saj so prej dve do tri urna zabava s pripovedmi, šalami, animacijo in seveda veliko dobre glasbe, ki jo mnogi poznajo in zapojejo skupaj z bendom.

Rudi Špan

Narodno osvobodilni bend - thumbnail

Narodno osvobodilni bend