v rubriki dogodki:
.. / / / 05.01.2001

Radyoyo Fully Loaded: Phlatline Night

Na drugem večeru v letu 2001 bomo v gosteh Radyoyoyevcev v klubu Sub Sub v soboto 13.01. srečali Rona Phlatline - nemškega DJ-ja, ustanovitelja založbe Phlatline iz Chemnitza, ki mu bosta ob strani stala tudi Zeds in Fu, rezidenta hiphop & r'n'b večerov Radyoyo.

./ RON PHLATLINE
DJ RON je doma iz Chemnitza, severna Nem;cja. Prvic smo ga slisali leta 1996, ko je izdal mixtejp 'DROPPIN' BOMBS', ki je v sekundi postal resna konkurenca tejpom iz Amerike in postavil nove standarde v nemski mixtejp industriji. Kompaktnost tejpa - vkljucujoc pokazane skillze, ekskluzivnost komadov in moderacijo, kvalitetnost sounda in vizulizacijo - je pomenil nov zacetek za prihajajoce nemske mixtejpe, ki so tudi poi njegovi zaslugi postajali vedno boljsi. Januarja 1996 je skupaj z DJ SHUSTOM ustanovil PHATLINE TAPES, zalozbo, ki si je za prvoten cilj zadala izdajati mixtejpe - pet let pozneje je PHATLINE TAPES ze lep cas najvecja in najbolj cenjena mixtejpe zalozba v Nemciji. V juniju istega leta je bil (skupaj z DJ LITTLE T-jem) prvic 'on air'. na lokalnem radiu RADIO T, Chemnitz. Startala sta radijsko oddajo z imenom 'UPTOWN FINEST', ki je se danes na sporedu vsak drugi ponedeljek med 21.00 - 22.00 in je pomenben clen chemnitske hiphop scene. Od zacetka leta 1995 DJ RON vrti muziko po razli;nih klubih, partyih, festivalih in koncertih. Vse vecja medijska prisotnost mu je priskrbela veliko nastopov v najbolj priznanih klubih po Nemciji. Sledili so nastopi po radijih in intervjuji na Colorado Dresden, Radio Energy Sachsen, Hot FM, SWF 3 in vec gostovanj na KISS FM Berlin ter v oddaji 'WORDCUP' na najvecjem nemskem glasbenem TV kanalu VIVA. Poleg tega je RON vpleten tudi v organizacijo enega najve;jih nemskih hiphop festivalov - festivala SPLASH, ki se ga je lani (ze drugic zapored) udelezilo 40.000 ljudi, nastopili pa so vsi uveljavljeni in up&coming nemski hiphop artisti z gosti iz tujine.

DJ Ron je tudi danes izdaja tejpe - prvemu so sledili 'DOUBLE IMPACT' (kolaboracija z berlinskim DJ TOMEKKOM, l. 1997), decembra 1997 pa kontraverzni 'RONDEVOUZ', ki mu je sledil tejp 'CASINO' (posnet skupaj z DJ LITTLE T-jem). Aprila 1998 je pri prvi svetovni DJ akademiji Red Bull Music Academy v Berlinu skupaj z X-ECUTIONERSI, GRANDWIZARD THEODOROM predajal svoje znanje in izkusnje naslednikom, ki bodo krojili nemsko hiphop sceno v prihodnje. Zadnje case se Ron prezivlja svoj cas ob produciranju beatov v doma baziranem PHLATLINE PRE-PRODUCTION studiu in v kratkem lahko pricakujemo njegov prvi solo LP. V klubu, v studiu, na radiu ali na mixtejpu, je DJ RON eden tistih, ki natancno ve, kaj hoce. In tocno to daje svoji publiki.

DJ Ron bo gost v radijski oddaji Radyoyo v cetrtek, 11.01 ob 23 na Radiu Gama MM, 106.4FM.

/. ZEDS
Zeds je eden najstarejsih DJ-jev Radyoyo kolektiva. Rojen je bil leta 1970 v Ljubljani - skupaj z bratom dvojckom. V rani mladosti je razvil strast do sporta - posebej tistih skupinskih, z zogo. Zeds danes dela kot montazer pri Video Produkciji Kregar v Ljubljani, njegova prva ljubezen pa je vedno bila glasba - kot DJ se je prvic poiskusil ze na solskih plesih v osnovni soli in eksperimentiral na vseh glasbenih podrocjih - dokoncno pa se je kasneje specializiral za hip hop in r'n'b - njegovo najvecjo ljubezen. In njegovi favoriti? The Roots, Gangstarr, De La Soul, A Tribe Called Quest, Rakim & KRS One, Erykah Badu, Black Eyed Peas in D'Angelo. Zeds je reden obiskovalec New Yorka, do sedaj pa je vrtel v klubih kot so Palma, K4, Propaganda, Metropol, Ambasada Gavioli, 333 Old Street( London), Flex (Dunaj), Djuro, Tvornica, Aquarius (Zagreb) & Mask (Budinpesta) in je resident na vseh Radyoyo klubskih vecerih.

vrata odpremo ob 22.00.
vstopnica do 24h 1200 sit
po 24h 1600 sit

Za Radyoyo

ŽVPL press - avatar

ŽVPL press

Objavljalec press sporočil, ki je od 18.05.1998 na ŽVPL-u skupaj objavil 991 člankov.

Ron Phlatline - thumbnail

Ron Phlatline