v rubriki dogodki:
.. / / / 21.03.2001

Metelkova: Trifail project

V Gali hali na Metelkovi, Ljubljana bo v petek, 23. marca festival trboveljskega društva za kulturno in umetniško produkcijo THC (Trbovlje hard-core), imenovan Trifail project: koncerti skupin Sun Ate Mars, Rampage, Red Five Point Star in Not The Same in še filmski prvenec Mateja Ocepka - Pritisk - videoprojekcije o zgodovini skatepunk scene v Trbovljah.

Društvo uradno obstaja od leta 1997, v tem času, in še prej, pa je organiziralo in izvedlo kar nekaj koncertov, festivalov na prostem, skate in snowboard contestov, v zadnjem času pa tudi nekaj partyjev. Člani društva pa so tudi organizatorji sedaj že tradicionalnega Downhill Javorja, spusta z gorskimi kolesi z Javorja, enega izmed številnih hribov, ki obdajajo Trbovlje. Letos bo tekma v nedeljo, 6. maja, štela pa bo tudi za državni pokal.

Največkrat se seveda zvrstijo koncerti, na katerih so se poleg manjših, lokalnih in ostalih slovenskih bendov, predstavili tudi bendi kot so Down by Law, I against I, Scum Element, Reich und Schoen, Raum 101, AliEn, Elvis Jackson,... Ti, koncerti namreč, pa rabijo prostor nad glavo, ki pa ga društvo kljub dolgoletnim prizadevanjem in povezovanjem z ostalimi trboveljskimi društvi še ni našlo. Tako ostaja le najemanje dvoran in ostalih prostorov, ki pa so predragi za nekomercialne projekte društva.

THCjevci so bili v začetku skaterji, boarderji in pa člani enostavnih punkrock bendov, kot so prvotni Not the same, ki so sploh začetniki skatepunk scene v Trbovljah, ali pa ostali, sedaj žal, ali pa tudi ne, bivših C.O.R., V.V.Z., Request Denied, Sidewalk Surfers, Over and Out,... V letih delovanja društva pa so člani društva napredovali, izpilili svoje znanje in predvsem razširili svoje prej dokaj ozko obzorje.

Začeli so sodelovati pri športnih, gledaliških, filmskih, likovnih, medijskih in drugih projektih, iz prej enostavnih, so preko mutacij in migracij nastali novi, tehnično bolj dovršeni in pa ne več tako samo punkovsko usmerjeni bendi.

Nekaj od tega pa si lahko ogledate na že omenjenem festivalu, ki je plod dolgoletnega sodelovanja z društvom KAPA. Na ogled bo filmski prvenec Mateja Ocepka, Pritisk, videoprojekcije o zgodovini skatepunk scene v Trbovljah, za glasbo pa bodo skrbeli Sun Ate Mars (ex Request denied), ki se raztezajo med alternativnim rockom, ambientalom, technom, etnic in electrom, Rampage (ex Over and out, C.O.R.), kot sami pravijo, punkrock s človeškim vokalom in bolj tehničnimi kitarami, Red Five Point Star, ki igrajo TrbovSKA in pa legendarni Not The Same, ki so se pohvalno odzvali in bodo po dolgem obdobju silovitega nenastopanja, v podporo mladim bendom zopet zasedli oder, s čim pa nam bodo tokrat postregli, pa se pustimo presenetiti. Vse skupaj pa bo povezoval D.J. Vasya.

Za programsko skupino KAPA

Domen Repnik - avatar

Domen Repnik

Redaktor ŽVPL, ki je od 18.05.1998 na ŽVPL-u skupaj objavil 123 člankov.

Not The Same - thumbnail

Not The Same