v rubriki dogodki:
.. / / / 25.11.2010 01:02

N'toko v klubu Zakon na Vrhniki

Po petih letih ustvarjalnega premora ter začasni samoukinitvi se na slovenske odre znova vrača N'toko. 4. novembra je izdal svoj tretji solistični album v slovenskem jeziku, Parada ljubezni, 27. novembra pa bo skupaj z Botrom Nejcom in Jašo Hedžetom - Jajom na ogled v klubu Zakon na Vrhniki.

Na njem se najbolj drugačen reper doline šentflorjanske in prvi glas zasedbe Moveknowledgement ukvarja s problematiko čustvene otopelosti, narodne identitete, nezavednega nacizma, procesom pokvarjenosti ljudi, izolacijo raznih svetov, modno osamljenostjo ter sorodnimi problemi vsega naveličane, spridene mladeži. Kompleten material z nove ter najimenitnejše dele z obeh prejšnjih plošč bo tako prikazal tudi na svojstvenem koncertu, kjer mu bo oder služil le kot okras. Parada ljubezni je skoraj v celoti njegovo avtorsko delo, saj je za dizajn, vsa besedila, vokale in podlage (razen ene) poskrbel kar N'toko sam. Obišči www.ntoko.si, kjer je za razpečevanje na voljo novi komad, Zig Zig.

Boter Nejc je raper tretjega tisočletja. Publiki je lastno rimano bogastvo razkril s svojim duhovnim očetom, All Starjem, leta 2002 v tedanjem Teatru Gromki. Predstavila sta se kot dvojec Prava šola, nekajkrat nastopila in kmalu ustanovila kolektiv. Najstniki, razvneti od izdaje Kam so šli vsi? EP (posneto 2005), so se raztepli naokoli. Boter Nejc je vztrajno krmaril čez vse krize, koncertiral po Velenju, Festivalu Sanje, Kopru in še marsikje. Na Obali je spoznal po tamkajšnjem undergroundu uveljavljenega mladega basista, Jašo Hedžeta - Jaja. Jaša je dejaven v veliko stranskih projektih, njegov glavni je vzhajajoča zvezda Slovenskega primorja, progresivni Toxine. Boter in Jaša obljubljata objavo skupnih demotejpov, njuna strast pa so nastopi v živo. Presenetita zmeraj.

ŽVPL press - avatar

ŽVPL press

Objavljalec press sporočil, ki je od 18.05.1998 na ŽVPL-u skupaj objavil 991 člankov.

N'toko - thumbnail

N'toko