v rubriki dogodki:
.. / / / 12.05.2004

Shyam predstavljajo drugi album

Shyam so po koncertnem premoru, v prenovljeni zasedbi in bolj rokersko živahni kot kdajkoli poprej, ponovno v polnem pogonu. Tokrat se na dveh promocijskih nastopih (20. maj 2004 v KUDu France Prešeren ob 21.30 in 22. maja v MC Krško) predstavljajo z novim albumom Sonce v Senci, ki bo uradno izšel pri založbi Nika Records dan kasneje, 21.maja.

Na plošči Sonce v Senci je 11 novih avtorskih skladb, kot dodatek boste na zgoščenki našli še remikse ene stare in nekaterih novih pesmi, ki so jih naredili prijatelji in sami člani skupine. Povabilu k sodelovanju pri nastajanju posnetkov so se odzvali še nekateri drugi glasbeniki. Svoj glas je tako v pesmi Sunshine underground posodila Lara Baruca, zadnjo pesem na plošči z naslovom Na robu dneva, pa je na ambientalno breakbeat podlago senzibilno odpela Barbara Les, ki s skupino že od začetka nastopa kot spremljevalna vokalistka. Producent plošče je Peter Penko. Obe gostje se bosta skupini pridružili na odru tudi na ljubljanski promociji albuma.

Po nekaj zamenjavah na bobnarskem stolčku se je za bobne usedel Frenk Les, ki je prej z enako vnemo udrihal po kitari. Na izpraznjeno delovno mesto kitarista so povabili prijatelja, odličnega mladega kitarista Matica Lapuha. Pevec in kitarist, tuid avtor pesmi, je še naprej Miloš Radosavljevič. Špela Avsenak igra klaviature, njen brat Jurij bas kitaro, oba pa pojeta še spremljevalne vokale.

Album Sonce v senci ima vrsto posebnih trenutkov melodičnega rocka, s katerim so Shyam nase opozorili že s prvencem, tokrat pa tudi s pomočjo produkcije Petra Penka stopajo še korak naprej. Skupina nam ponuja doživet album, na katerem so besedila zgodba zase in se lahko brez dvoma prebirajo tudi kot prava poezija. Avtor le-teh je seveda Miloš Radosavljevič, kitarist in pevec skupine in obenem tudi avtor naslovnice albuma ter seveda uspešen grafični oblikovalec. Podpisal pa se je tudi kot so-režiser in scenarist prvega spota-singla z albuma pri katerem je kot kamerman in pomoč pri režiji sodeloval tudi Tomi Horvat. Prvi single in videospot je pesem Trenje, ki prihaja kmalu na tv zaslone, radijske postaje pa so medtem že pričele s predvanjanjem omenjenega singla.

Sonce v senci je poslastica za vse, katerim je čustvenost in občutek za rock melodijo in poetiko, odlika in kvaliteta, s katero želijo vstopiti v nov dan ali si polepšati že tako s soncem napolnjen dan. Naj vas Sonce obsije tudi v Senci!

Cena vstopnice v Ljubljani bo tokrat 1.000 SIT. Za ogled koncerta v Kršem bodo posavski ljubitelji skupine odšteli 700 sit oz. 500 sit v predprodaji. Na obeh koncertih bo tokrat izjemoma na prodaj album po ugodnejši ceni.

Shyam - Sonce v senci - thumbnail

Shyam - Sonce v senci