v rubriki dogodki:
.. / / / 07.12.2001

Monkibo in K4 predstavljata: Shy Fx

Svetovno znani in zelo cenjeni angleški drum'n'bass producent ter dj Shy Fx ali s pravim imenom Andre Williams je prvič resneje opozoril nase s komadom Original Nuttah skupaj z reagge mcjem - Uk Apachi. To je bil šele njegov drugi izdani singl pri legendarni založbi Sour, ki ga je nenadoma lansiral med največje otoške in tudi svetovne glasbene fenomene.

Za istoimensko založbo je izdal še nekaj odmevnih singlov, potem pa je zaradi razhajanj mnenj zapustil Sour in ustanovil svojo lastno založbo Ebony.

Pri svoji založbi je izdal nedvomno enega največjih hitov drum'n'bass glasbe nasploh. Bambaata je naslov klubske uspešnice, ki se je vrtela in je še vedno aktualna na vseh klubskih drum'n'bass eventih. Svoje remixe pa so prispevali tudi Roni Size, Dilinja ter T-Power.
V svojo glasbo Shy Fx vedno vključuje vplive iz drugih glasbenih zvrsti, največ črpa iz funka ter zadnje čase vedno več iz r'n'b-ja.

Z vrtenjem po raznih klubih in festivalih po svetu si je Shy Fx ustvaril zavidljiv renome tudi kot dj. Na nastopih so ga na mikofonu spremljali že Skibadee, Shabba, Fearless ter vsi ostali bolj znani angleški mcji.

Vse skupaj si lahko ogledate v soboto, 8.decembra 2001 (ob 22:00) poleg dj. Shy Fx bodo gostovali tudi Monkibo dj-ji: DJ Van Alec + MC Kosta, DJ Lunic,DJ Milojko, DJ Ape, DJ Danaja.

Za K4

Gregor Zalaznik - avatar

Gregor Zalaznik

Bivši urednik ŽVPL, ki je od 15.06.1998 na ŽVPL-u skupaj objavil 233 člankov.

Shy Fx - thumbnail

Shy Fx