v rubriki dogodki:
.. / / / 25.04.2012 12:00

Nova imena Exita 2012

Letošnji festival Exit, ki bo to poletje potekal od 12. do 15. julija na prekrasni lokaciji Petrovaradinske trdnjave iz 18. stoletja v Novem Sadu (Srbija), bo tudi letos gostil številna slovita imena s svetovne glasbene scene. Doslej so na tem festivalu, ki slovi kot največji festival v regiji in en najbolj znanih na svetu, potrdili tudi Duran Duran, rock ikone Guns N' Roses, legendarno skupino New Order, Plan B, energično indie zasedbo Gossip, avstralsko rock atrakcijo Wolfmother, senzacijo na world glasbeni sceni Buraka Som Sistema, medtem ko bodo Richie Hawtin, Avicii, Miss Kittin, Felix Da Housecat, TEED, Azari & III Live, Brodinski, Art Department, Maceo Plex, kot tudi člani Cadenza Records Luciano, Reboot Live, Kenny Larkin, Robert Dietz in Maayan Nidam poskrbeli, da bo letošnja Dance Arena nepozabno doživetje za obiskovalce Exita. Na odru Elektrana so potrdili tudi When Saints Go Machine, Teengirl Fantasy Live, Lone, Pariah in The Chain.

Z velikim zadovoljstvom najavljamo, da bo na glavnem odru Exit festivala 2012 nastopila ena najbolj pomembnih pop skupin vseh časov in legend new wavea, Duran Duran. Ljubitelje pop melodij bo razveselila tudi novica, da bo na Fusion odru nastopila tudi švedska elektro zasedba Little Dragon. Nekaj povsem drugačnega pa bo predstavil oder Happynovisad, z imeni kot so Teengirl Fantasy Live, Lone, Pariah in The Chain, na odru Elektrana pa je potrjen tudi nastop Sneaky Sound Systema.

Zadnji potrjeni so: reggae metal zasedba Skindread, na Fusion odru bo nastopila kultna britanska punk zasedba The Toy Dolls, na Explosive odru pa bodo tudi punkerji Street Dogs in ena najboljših skupin thrash metala, Dirty Rotten Imbeciles.

A je še mnogo skupin, ki jih bodo še napovedali za letošnje leto! Festival, ki je v dvanajstih letih (letos je 13. po vrsti) privabil več kot 2 milijona obiskovalcev, bo tudi letos presenečal z vrhunskim izborom skupin in ostale ponudbe. Letos se na 20 odrih obeta nastop kar več kot 500 glasbenikov!

Mi smo še vedno malenkost pod vplivom lanskega Exita, a komaj pričakujemo letošnjega. Pa vi?

Več na: http://www.exitfest.org/

Predprodaja vstopnic: Dallas Mute Shop, Rimska 14, Ljubljana

Miha Rekar - avatar

Miha Rekar / mr.si

Redaktor ŽVPL, ki je od 02.02.2010 na ŽVPL-u skupaj objavil 73 člankov.

Duran Duran - thumbnail

Duran Duran