v rubriki dogodki:
.. / / / 17.03.2003

Moška modna revija v K4

V četrtek, 20. marca, se bo v Klubu K4 dogodilo nekaj, kar je bilo vedno bolj ženska kot moška domena. Dogodila se bo namreč modna revija, ki pa to pot ne bo namenjena za ženske, ampak nosi naslov. Moška modna revija Evaporating Rust avtorice Tea Bauer.

Moda v današnjem času, kar je evidentno že laičnemu očesu, je predvsem domena ali bolje predznak ženskosti. Razvoj ženske mode je tako bliskovit, da njeni metamorfozi skorajda ni mogoče slediti na vsakem njenem koraku. Moda je danes skorajda sinonim ženske. Nasproti temu fenomenu stoji in resda skoraj dobesedno stoji moška moda. Imenovalci moške mode v sodobnem času so uniformnost, okostenelost in nekreativnost.

Vzgib Tee Bauer je razbitje teh lastnosti, ki imajo danes še vedno skorajda "mitične" razsežnosti. Mit o moški modi, ki je edino lepa v današnjem pomenu besede, kliče po rušitelju. Zdi se kot pandorina skrinjica, a je bolj plaz, ki že nestrpno čaka "neprevidne" noge drznega hribolazca.

Modni spektakel se bo pričel s polurnim avdio vizualnim performansom (Dekaos, Brezar), ki se bo prelil v modno revijo. Revija sama bo potekala približno pol ure in v tesni povezavi z avdio in vizualno podlago. Po reviji bo sledil iztek avdio vizualnega vložka, krmilo pa bo prevzel DJ Zvuk Ahimze, ki bo popeljal vzdušje v svet Goe.

Za Klub K4

Gregor Zalaznik - avatar

Gregor Zalaznik

Bivši urednik ŽVPL, ki je od 15.06.1998 na ŽVPL-u skupaj objavil 233 člankov.

Tea Bauer - thumbnail

Tea Bauer