v rubriki dogodki:
.. / / / 23.06.2009 19:55

Jani Kovačič in druščina v Gromki

Skupina Matej, Jani Kovačič in Giftna Krf bodo v sredo, 24. junija poskrbeli za zaključek kantavtorske sezone v klubu Gromka na Metelkovi.

Skupina Matej v postavi Matej Tratnik (vokal, kitara) in spremljavi Mateja Čelika (harmonika) je osemnajstletni kantavtorski podmladek s Primorske, se že od malih nog giblje v glasbenih vodah. Po spoznavanju različnih glasbil in igranju v različnih ansamblih in orkestrih se je pri petnajstih letih odločil za kantavtorski žanr. Lani se je udeleži natečaja Kantfest, tokrat pa se bo predstavil s harmonikašem, s katerim sodelujeta dobro leto.

Jani Kovačič - kantavtor, kitarist, pisec besedil, skladatelj, filozof in še kaj... Ni ga treba posebej predstavljati, saj ga poznajo stari in mladi, ali pa vsaj kakšnega od njegovih že (skoraj) ponarodelih komadov.
Prvič je na oder stopil pred dobrimi tridesetimi leti, njegova diskogarafija obsega ducat in pol plošč – zadnje smo se lahko razveselili kot božičnega darila lansko leto – da ne omenjamo številnih sodelovanj z glasbeniki vseh žanrov in nastopov na odrih vseh možnih velikosti. Giblje se med jazzom, rockom in ljudskimi popevkami, ostra kitara in hripav glas pa samo še dodatno poudarita njegova besedila, zgodbe o ljudeh, s pristno merico cinizma in humorja.
Pustimo se presenetiti, kaj bo iz vreče svojega obsežnega glasbenega repertoarja potegnil tokrat. Gotovo pa se bo med komadi našla tudi kakšna ironična anekdota...

Giftna Krf pa bodo poskrbeli za malo glasnejši zaključek kantavtorske sezone v Gromki.
Glasba preprostih blues-rockovskih rifov in udarnega ritma z besedili v prleščini. Preprosto, brez šminke in kompliciranja z besedili, ki so nemalo družbeno kritična, življenjska pač. Direktno v drobovino!!!

Vstopnina: 4€

Za Gromko

ŽVPL press - avatar

ŽVPL press

Objavljalec press sporočil, ki je od 18.05.1998 na ŽVPL-u skupaj objavil 991 člankov.

Koncertni plakat - thumbnail

Koncertni plakat