v rubriki dogodki:
.. / / / 28.10.2003

The Hope Conspiracy in Nine na Mostovni

Skupini The Hope Conspiracy in Nine bosta v ponedeljek, 10.11., nastopili na novogoriški Mostovni. The Hope Conspiracy so si v zelo kratkem času priigrali status ene vodilnih ameriških hardcore zasedb.

Odlikuje jih brezkompromisen zvok, ki čudovito združuje metalsko udarnost, hardkorovsko ostrino in agresivnost, ter rockersko ritmičnost. Sodoben hardcore v svoji najboljši verziji.... Skupina je izdala svoj prvenec za Equal Vision Records, pohvali pa se lahko tudi s turnejami skupaj z Sick Of It All, Converge, Boys Sets Fire in Death By
Stereo.

Skupina Nine ima svoje korenine v zapuščini odličnih švedskih skupin - Refused, Abhinanda, Breach - s to razliko, da niso razpadli, temveč aktivno nadaljevali svoj vzpon in razvili svoj lasten zvok. Agresiven rockerski hardcore prepleten z metalskimi prijemi, vse skupaj pa še dodatno obarvano z rahlo mračnjaškim pridihom. Eksplozivno. Fantastično?. Nine izdaja svoje plošče za Burning Heart Records, še mesec dni nazaj pa je bila na turneji skupaj z rojaki Entombed. Tako hardkorovci kot tudi metalci si lahko ližejo prste nad ponujeno poslastico?.

 - thumbnail