v rubriki dogodki:
.. / / / 29.11.2011 14:26

Movember žur v Cvetličarni :-{

Movember je vsakoletni dobrodelni dogodek, ki traja ves november in spodbuja moške k puščanju brkov. S tem se opozarja na zbiranje sredstev za moške zdravstvene težave, kot sta rak na prostati in depresija. Najbolj brkastični žur leta pa se napoveduje za ta petek, 2. decembra v Cvetličarni!

Line-up je impresiven (po vrstnem redu):
ZALA (The Green Rabbit's)
ELVIS JACKSON
KOLJA (Heavy Les Wanted)
PERTZ (Supreme.FM)
FELIS CATUS (Don't Make New People)
RUFF ROGA (Total Fusion)
JUNZI (The Lovest)

Vsa zbrana sredstva gredo gibanju Movember za program Global Action Plan. Med podporniki gibanja je tudi Predsednik Republike Slovenije dr. Danilo Türk, na Facebook strani pa najdeš še nekaj obrkanih, bolj ali manj znanih fac.

Več informacij o gibaju movember

Gibanje izvira iz Avstralije, kjer si ga je pred kakim desetletjem v neki pivnici v Adelaidu zamislila skupina moških. Šalili so se o modi iz 80. let in ugotovili, da je čas, da se vrnejo brki. Svojo zamisel so utemeljili z zbiranjem denarja za raziskave raka na prostati.

Kmalu je gibanje dobilo privržence na sosednji Novi Zelandiji, leta 2007 pa so podobne dogodke predstavili tudi drugod po svetu. Gibanje je imelo leta 2010 že 447.800 uradnih članov in je samo lani zbralo več kot 48 milijonov evrov prostovoljnih prispevkov oziroma donacij.

Slovenska ekipa
Pravila
Frizure
Kakšni smo MO-moški

Vabljeni prav vse in vsi, z brki ali brez!

Živa Jalovec - avatar

Živa Jalovec

Stalni dopisnik ŽVPL, ki je od 05.02.2011 na ŽVPL-u skupaj objavil 15 člankov.

Movember - thumbnail

Movember