v rubriki dogodki:
.. / / / 08.04.2003

Skor v Orto baru

V Ortu baru se bo v soboto 26. aprila predstavila ljubljanska pet članska pop-rock skupina Skor, ki se počasi pripravlja na izid debitanskega albuma Vse se vrne katerega bodo tudi predstavili na koncertu.

In kdo so Skorovci za katere mnogi pravijo da bodo prava poletna osvežitev na naši glasbeni sceni. Poglejmo kaj pravi uradna biografija.

Začetek 1995 Dejan Zavašnik (kitara), Andrej Zavašnik (bobni), Sabina Purkart (pevka). V bend Skor Janez Prašnikar - John (bas) iz prvotne zasedbe Srečna mladina pride na zač. 1996. Koncerti po slovenskih klubih. Jure Pohleven (kitara) iz prvotne zasedbe Srečna mladina pride sredi leta 1996.

Koncerti z bendi kot so: Scared of Chaka (California), PTTB (Anglija), Hladno pivo, Racija, Zablujena generacija, Srečna mladina; sprejeti tudi na Zgaga festival. Pojavijo se na kompilaciji coverjev Niet-ov "Drž'te jih!!! To niso Niet!" - igramo komad "Perspektive".

Leta 1999 dobijo novo pevko: Janja Tekavec, Posnamjeo demo posnetke v studiu Kappa z Rokom Podbevškom. Prvi koncert z novo pevko v preddverju Križank, nato sledijo koncerti na večjih odrih kot predskupina večjim bendom kot so Zaklonišče prepeva, Let 3, Siddharta, Big Foot Mama (tudi v Križankah), Ana Pupedan, ...

Samostojen koncert v Orto-baru. V Domžalah Žur leta 2001 s Siddharto in BFM, povabljeni na dobrodelen koncert v Tivoliju (Siddarta in drugi večji bendi). Pojavljanje v različnih medijih. Demote raztalajo, pokliče jih slavni producent Peter Penko. Letos posneli material za nov CD.

Pevka Janja Tekavec sodeluje na novem Projektu Guštija (Bfm) Bobnar Zava snemal bobne Guštiju, Srečni mladini, Prisluhnimo tišini...

Zanimivo ni kaj, kdor jih hoče ugledati in poslušati v živo vabljen v Orto 24. aprila.

Gregor Zalaznik - avatar

Gregor Zalaznik

Bivši urednik ŽVPL, ki je od 15.06.1998 na ŽVPL-u skupaj objavil 233 člankov.