v rubriki dogodki:
.. / / / 08.05.2002

MSG in ŠKUC predstavljata: Tega ti nisem jaz povedala

Monospolno gledališče (MSG) ter Škuc vabita na premiero gledališke predstave Tega ti nisem jaz povedala v sredo 15. maja ob 21 uri v prostorih Kluba Škuc. Gre za že tretjo skupno predstavo Irene Duša in Nataše Jereb.

Prvi dve, Ne bom več krvavela in Debbie da dol Dallas, sta bili povezani časovno, pri tretji, Tega ti nisem jaz povedala, pa sta se avtorici in igralki odrekli časovni logiki in se raje držita zanju pomembnejše logike skupne blaginje.

Čeprav se ukvarja z resnimi temami, ostaja MSG zvest žanru zabavnega monospolnega gledališča, tokrat v stilu stand up - sit down komedije po principu plačaš eno, dobiš dve. V predstavi je precej prostora za verbalno improvizacijo, poleg tega pa se je v znatno povečalo sodelovanje gledalcev v zgodbi.

Zgodba:

Debbie in Dallas sta se izgubili v težavah in travmah vsakdanjosti. Po principu Deus ex machina ju reši instant psihoanalatični krožek ameriškega porekla. Po uspešni transformaciji Debbie in Dallas ne preostane drugega, kot da spreobrneta vse, kar leze in gre in ustvarita svet po svoji novi podobi.

Za MSG in ŠKUC

Gregor Zalaznik - avatar

Gregor Zalaznik

Bivši urednik ŽVPL, ki je od 15.06.1998 na ŽVPL-u skupaj objavil 233 člankov.

Tega ti nisem jaz povedala - thumbnail

Tega ti nisem jaz povedala