v rubriki dogodki:
.. / / / 02.04.2012 00:01

Na Rock Otočec ceneje (le do 7. aprila)

Letos bo potekal že 16. festival Rock Otočec, ki se bo od 27. junija do začetka julija odvijal na tradicionalni lokaciji ob gradu Otočec na reki Krki. Organizatorji so naredili veliki korak in dogajanje podaljšali na pet dni, kar festival umešča med najdaljše dogodke na prostem pri nas. V počastitev vrhunca glasbenega dogajanja v vsej 36-letni zgodovini, pa bodo vsem zagretim vstopnice na voljo po promocijski ceni 35 evrov le do 7. aprila.

Uverture v letošnji rock festival smo bili deležni preteklo nedeljo, 35. marca, na klubskem koncertu v CUK Kinu Šiška. Na štiriurnem glasbenem maratonu je najprej nastopila domača skupina Adam, sledila jim je energična italijanska skupina PassoGigante in srbski S.A.R.S.. Za vse glasbene gurmane pa je vrhunec večera seveda predstavljal nastop priznane britanske glasbene skupine The Subways.

Letošnji predizbori so omogočili mladim in neuveljavljenim domačim skupinam preboj na glasbeno sceno. Finale predizborov sledi v mesecu aprilu, veliki plus za udeležence pa predstavljajo tudi nagrade, ki kar kličejo po pozornosti. Prvo nagrajeni si bodo privoščili snemanje albuma s producentom Matejem Gobcem v studiu Soundgrounded v Ljubljani, kjer so svoje glasbene talente na zgoščenke že ujeli nekateri priznani glasbeni ustvarjalci, kot so Big Foot Mama, Leeloojamais in drugi. Akustična kitara v vrednosti 500 evrov in ostale nagrade še čakajo na izbrane skupine.

Organizatorji so si letos privoščili tudi dobrodelnost, prvim 5.000-im obiskovalcem bodo namreč ponudili vstopnice po ceni sedmih evrov dnevno, vsem ki radi parkirate in kampirate, pa ne bodo zaračunali nikakršnih doplačil.

Prenovljen in večji Rock Otočec bo spremljala rock opera Človeka z bombami Matjaža Bergerja, v kateri nastopajo fantje znane zasedbe Siddharta in mnogi drugi. Velika koncertna atrakcija bodo tudi Gogol Bordello. Precej kulturno mešana skupina, ki si je velike odre delila z Madonno in drugimi glasbeniki, se je na svojo pot v Slovenijo podala iz ZDA.

Franci Kek in ekipa so prepričani, da si bo ob glasbeno razgretem ozračju in sončnih dneh marsikdo privoščil tudi ohladitev v prekrasni reki Krki. Pravi raj na Zemlji, torej, raj na Rock Otočcu.

Rock otočec in njegovi fantje: Raj je raj na Rock otočcu

Je Šlaus pršu, popoudne, petnajst čez štir`.
Je reku: “Piknik bi `mel.”
S`m reku: “Prou Šlaus. Kuk nas pa bo?”
“Ma, tam - pet, deset tisoč.”
“Opa, kje pa bo tu?”
“Ja na Otočcu!”

Krka leži ob njeni levi desni nogi,
dekle ob vodi je bol`ša kot u moji sobi,
sred` otoka grad u moji glavi,
vsi ležimo na mehki, mehki travi.

Na Otočcu so nebesa, dobra muska polni mi ušesa,
ampak sluh ni moj edini čut, piva okus je tud` hud,
alko v glavi, z glavo na travi, ka` čakaš pob, pr`kl`uč` se zabavi.

Ful je folka tle ob Krki, vsi obrazi so veseli, niso mrki,
dobre bejbe okol` se podijo, misli grešne se mi budijo.
Naj bo dan sončen al` pa siv, nikjer na svetu neb` raj` bil ...

Raj je raj na Rock Otočcu,
raj je raj, rock raj,
raj je raj na Rock Otočcu,
raj, raj, raj, rock raj,
raj je raj na Rock Otočcu,
raj, raj, raj, rock raj,
raj je raj na Rock Otočcu,
raj, raj, raj, rock raj,
raj je raj na Rock Otočcu,
raj, raj, raj, rock raj,
raj je raj na Rock Otočcu,
raj, raj, raj, raj, raj...
Nastja Hrobat - avatar

Nastja Hrobat

Zunanji dopisnik ŽVPL, ki je od 12.03.2012 na ŽVPL-u skupaj objavil 14 člankov.

Rock Otočec 2012 bo letos potekal že šestnajstič - thumbnail

Rock Otočec 2012 bo letos potekal že šestnajstič

Foto: Veso Art / veso-art.com