v rubriki dogodki:
.. / / / 21.03.2011 14:59

Jazzy Jeff, hip-hop legenda prihaja na Štuk

Združenje Vinilija in Prireditveni center Štuk bosta v torek, 26. aprila 2011, v mariborskem Štuku gostila hip-hop legendo Jazzyja Jeffa. Slednjega vsaj kot Jazza, ki je vedno letel iz hiše, poznate vsi, ki ste kdaj gledali kultno humoristično serijo Princ z Bel Aira. V tandemu DJ Jazzy Jeff & The Fresh Prince z Willom Smithom pa je leta 1989 prejel tudi sploh prvi Grammy v kategoriji rap glasbe.

"Jazz, ki je vedno letel iz hiše" je skupaj s princem z Bel Aira v tandemu DJ Jazzy Jeff & The Fresh Prince, po katerem je širši javnosti tudi najbolj znan, izdal pet izjemno uspešnih albumov.

Kot R&B in soul producent je v rodni Philadelphii ustvaril produkcijsko hišo A Touch Of Jazz - prostor, namenjen predvsem glasbenemu eksperimentiranju, v katerem je svojo ustvarjalnost negovalo mnogo lokalnih talentov, med katerimi gre še posebej izpostaviti Jill Scott in Musiq Soulchild.

Sodeloval je tudi pri produkciji solo albumov Willa Smitha. DJ Jazzy Jeff je tudi mojster gramofonov, za mnoge najboljši na svetu. O tem pričajo tako albumi že omenjenega tandema, njegova solo albuma The Magnificent in The Return of The Magnificent, številni mixi ter predvsem fenomenalni živi nastopi. Eden takšnih, ki ga glasbeni poznavalci in sladokusci ne smejo zamuditi, bo tudi v Mariboru.


Za glasbeno podlago pred nastopom Jazzyja Jeffa in po njem bosta skrbela člana ljubljanskega kolektiva Good Foot DJ Borka in DJ Woo-d, vizualije pa bo mojstril VJ Rex.

Večer z Jazzyjem Jeffom v sodelovanju s Prireditvenim centrom Štuk organizira Združenje za promocijo in soustvarjanje urbane kulture Vinilija, združenje ljudi, ki so se odpovedali "nič pametnega se ne dogaja" pritožbam ter se aktivirali v želji izboljšati kakovost svojega življenja.

Pričetek: 22:00

Vstopnina: v predprodaji 13 €, na dan dogodka 17 €

Vstopnice: ŠTUK in prodajna mesta Eventim

-- za Štuk in Vinilija

ŽVPL press - avatar

ŽVPL press

Objavljalec press sporočil, ki je od 18.05.1998 na ŽVPL-u skupaj objavil 991 člankov.

Jazzy Jeff, hip-hop legenda prihaja na Štuk 26. aprila 2011 - thumbnail

Jazzy Jeff, hip-hop legenda prihaja na Štuk 26. aprila 2011