v rubriki dogodki:
.. / / / 16.11.2000

Nemogoč Flamec prihaja v Ljubljano

V ponedeljek, 20. novembra, prihaja v naše kraje Arno, belgijski šansonjer, ki po tridesetih letih kariere in skoraj tridesetih albumih, pravi in ponavlja: "Nočem biti zvezda kot Hallyday ali Jackson". Star petdeset let, rojen v Belgiji, si je Arno pridobil vzdevek "nemogoč Flamec". Velja za kamen spotike v frankofonskem glasbenem svetu s svojim krehajočim glasom, z ne preveč natančno skladnjo in z izjavami, ki se pojavljajo na naslovnicah časopisov.

Vsekakor je posebna osebnost oziroma "redka vrsta", kakor ga je označil tudi francoski igralec Michel Piccoli. Rad se vpraša tudi sam: "Sem normalen?". Spretno se igra s tremi jeziki (francoščino, flamščino in angleščino), katerih sinteza pa je govor rodnega mesta, Ostendea. Arno je tako strahovito evropski: "Amerika nas je kastrirala. Američani so zmeraj vzorec primerjave." Njegova pesem European Cowboy, ki jo poje v angleščini, razglaša "My mouth is bigger than my brain. I'm smiling just like I'm insane".

Ampak sčasoma si je francoščina pridobila mesto v njegovih ploščah, kot dokazuje album A la française iz leta 1995 ... Arno to razlaga takole: "Krive so ženske. Vse ženske, ki sem jih srečal v zadnjih dvajsetih letih, so bile frankofonke. Prav čudno ?". Njegov zadnji album s provokativnim naslovom A poil commercial (Komercialno gol) je pravi biser: trinajst pesmi sočnega zasmehovanja, v priredbi Craiga Armstronga , v katerih čutimo navdih romskih ritmov, heavy metala in harmonike. Med njim je tudi priredba Nougarojeve pesmi Sous(so'l) ton balcon. Skratka, Arnojev nastop v Ljubljani bo gotovo nekaj posebnega.

Zasedba:
Arno, glas; Rudy Cloet, bobni; Geoffrey Burton, kitara; Mirko Banovič, bas; Serge Feys, harmonika, klaviature;

Lokacija
Gallusova dvorana Cankarjevega doma
20. 11. ob 20.30 uri

ŽVPL press - avatar

ŽVPL press

Objavljalec press sporočil, ki je od 18.05.1998 na ŽVPL-u skupaj objavil 991 člankov.