v rubriki dogodki:
.. / / / 30.11.2000

Pixxelpoint festival 2000

Predstavljamo vam Pixxelpoint 2000 - prvi mednarodni festival računaliniške umetnosti, ki se bo odvijal v Mestni galeriji v Novi Gorici od 1. do 3. decembra 2000. Organizatorji projekta so Kulturni dom Nova Gorica - Mestna galerija, Blaž Erzetič Graphic Design in Rock Vibe.

Odziv na Pixxelpoint je bil izreden, saj je svoja dela poslalo čez 80 avtorjev iz 32-tih držav z vseh šestih obljudenih celin. Med prispelimi deli se bo za nagrade žirije in publike potegovalo 150 zbranih grafik, ki bodo med trajanjem festivala na oglede v novogoriški Mestni galeriji. Istočasno si bo moč ogledati tudi 13 računalniških animacij. Strokovno žirijo festivala sestavljajo: Jurij Krpan (galerija Kapelica), Marko Peljhan (Makrolab) in Bojan Dobrečevič (Atitud).

Glede na raznolikost prispelih del ter geografsko razprostrtost avtorjev lahko rečemo, da se bo na Pixxelpointu za nekaj dni materializiralo ustvarjanje, običajno omejeno na nesnovni svet računalnikov in svetovnega spleta. Festival je tako že na svojem začetku uresničil svoj namen, to je prenos računalniške umetnosti v prostor, namenjen klasičnim oblikam, ter povezavo ustvarjalcev s čim širšega prostora.

Kot spremljevalni program bodo pripravljena predstavitvena predavanja in demonstracije ter klubski večeri za goste in obiskovalce festivala. Ažurne podrobnosti o programu in udeležencih najdete na strani: www.pixxelpoint.org.

SPREMNI - KLUBSKI VEČERI

Ekipa PIXXELPOINT festivala je poskrbela, da bodo trije decemberski večeri minili v znaku zabavnih in dovolj atraktivnih glasbenih gostov. Ob večerih se bomo srečevali v Diskoteki Cream v centru Nove Gorice in Marcus Clubu v Rožni Dolini pri Novi Gorici. Vse prireditve bodo brezplačne in bodo predstavile širok izbor glasbenih smeri. Za izbor DJ-jev se zahvaljujemo novogoriški ekipi House Spectruma.

Petkov uvodni večer bo potekal v znaku house ritmov, za katere bo v Marcus Clubu poskrbel novi up organizacije House Spectrum DJ Alex, ki se čedalje bolj uveljavlja na plesiščih širom Slovenije. (Marcus Club, Petek, 1.12.2000 od 22.ure dalje).

Sobotno (2.12.2000) dogajanje se bo iz Mestne galerije za hip preselilo v trgovino Rock'n'Roll, kjer je ob 18.uri napovedana predstvavitev novih izdelkov Elvis Jackson in raperja Klemen Klemen iz Ljubljane. Živo izvedbo boste lahko s pričetkom ob 22.uri in v sodelovanju z GDS (Goriško dijaško sekcijo) doživeli v Diskoteki Cream v središču Nove Gorice.

Tokrat bo uvodna beseda pripadla neobičajni zasebi TRIJE PUHALCI. Za razliko od ostalih skupin, se združba treh bobnarjev in didgeeridooja, predstavlja na rave zabavah, kjer vedno znova presenečajo z repertoarjem in sestavo zasedbe.

Pred vrhuncem večera nam bo nekaj krepkih navrgel v domačih logih dobro znani KING, ki se bo za to priložnost (posebej za vas) na odru verbalno udaril s Klemen Klemnom in zasedbo Elvis Jackson.

Osrednji del večera bo nastop ELVIS JACKSON.
Nastali so iz različnih severno-primorskih punkrock bendov konec leta 1997. Posneli dva albuma, naklada prvenca "Move your feet it's one o'clock" je pošla, pripravlja se ponatis. Na novem albumu "Go Home And Practice" (Rock'n'Roll Rec/Nika) se izkažejo kot dozoreli glasbeniki, ki znajo poleg kvalitetnega punkrocka zaigrati tudi reggae in ska ter vplesti bolj metalske prijeme, za nameček pa je vse to začinjeno s svežimi idejami in kopico humorja. Za Elvis Jackson je evropska turneja, doslej so nastopali po Sloveniji, Hrvaški, Italiji, Švici, Nemčiji, Avstriji in Češki, omeniti velja, da so na odru delali družbo števionim priznanim skupinam (npr. Toasters, Looking Up, Burning Heads, Murphy's Law, Godlfinger). Pesem "Unlucky Guy" je pristala na kompilaciji švicarske založbe Floppy Cow, na kateri so predstavljeni tudi No Fun At All, Lag Wagon, Hot Water Music in drugi. Če ste iskali iskrive, poskočne in duhovite ter v živo prekaljene glasbenike, ste vse našteto našli v Elvis Jackson. Na promocijskem nastop v Creamu bodo tudi s pomočjo posebnih gostov in s posebej za priložnost pripravljeno scenografijo poskrbeli za noro ska-punk zabavo. Ne spreglejte!
Spletna stran: www.elvisjackson.com

Poseben gost večera je ljubljanski raper KLEMENKLEMEN.
Po desetih letih rapanja je končno prišel do prvega samostojnega albuma. Na plošči Trnow stajl (Nika Rec.) razkriva, kaj si misli o življenju, rapu, puncah, drogi, denarju in drugih bistvenih in nebistvenih stvareh. Njegov rap je doma na ulici in ne v zloščenih salonih. Je neposreden v izrazih in vsebini, v njem najdemo ogromno duhovitih prebliskov, pravega ritma in povedi s trdno rimo. Izvirno brez primesi moralne hipokrizije, mladenič je pač povedal, kaj si misli brez olepšav in zadržkov. Na odru se mu bo v štiklu "Za vse tiste" v besednem "dvoboju" pridružil goriški "gangster" King. www.nika.si

Vizualna spremljava koncerta TWILIGHT video group.

V soboto (2.12.2000) se bo vzporedo v priveeju Creama odvijal House Disco Groove Night:
DJ MATIS je hišni didžej Diskoteke Cream in bo otvoril večer.
DJ ALEKSIJ, nekoč ustvarjalec fanzina D'IKS, klubski promoter in velik poznavalec hardcore, rock in punk scene, je glavni predstavnik in obenem ustanovitelj organizacije House Spectrum. Že nekaj časa je najbolj iskan slovenski house DJ, prisoten na plesiščih po Sloveniji, Hrvaški in Italiji.
DJ EMY prihaja iz Trsta, redno sodeluje z Radyoyo in vrti na relaciji Avstrija - Slovenija - Hrvaška in Italija. Postrgel nam bo z mešanico house, break beat in disco ritmov.

Zaključen, nedeljski večer (3.12.00) bo prvič v naših logih namenjen temačnejšim glasbenim praksam. Gothic, Darkwave and Industrial night bo v soju sveč predstavil DJ TOR iz Ljubljane. Kdaj? Joy Pub (Nova Gorica), nedelja, 3.12.2000 od 20.ure do 24.ure.

ŽVPL press - avatar

ŽVPL press

Objavljalec press sporočil, ki je od 18.05.1998 na ŽVPL-u skupaj objavil 991 člankov.