v rubriki dogodki:
.. / / / 05.09.2003

No respect in In-Sane v Gromki

11. septembra se ima v Klubu Gromka zgoditi koncert nemške ska/punk skupine No Respect. No Respect so začeli igrati kot čisti punk bend že v osemdesetih. Naslednja leta so preživeli v koncertiranju po nemških klubih in mladinskih centrih.

Nekako pred osmimi leti so začutili težnjo po spremembi in kmalu v bend vpeljali še pihalno sekcijo, ki sestoji iz trobente, pozavne in saxofona. V skladu s to spremembo je njihova glasba od grobega punk rocka prešla v hiter, vendar melodičen in plesen ska punk.

Z leti se za človeka marsikaj spremeni, tudi za No Respect se je Nikoli pa niso spremenili svojega pogleda na svet - to so "levo usmerjene" politične ideje, ki so bile za njih zmerom zelo pomembne in jih tudi zelo poudarjajo. Te ideje prežemajo njihovo glasbo v obliki besedil, ki so večinoma delo pevca in kitarista Chrisa, vendar izražajo mnenje prav vseh članov in krtično razumsko presojajo vsakdanjik. Poudarek je na antifašizmu, boju proti kontroli in pritisku oblasti, lažem, se pa najde tudi prostor za "lahkotnejše" teme kot so ljubezen in prijateljstvo. Za No Respect glasba ni samo zabava, pač pa medij, skozi katerega se prenaša pomembno sporočilo, ki je glasbi enakovredno in ki želi biti slišano.

V letih svojega obstoja so No Respect izdali kar nekaj demo kaset in ti cd-je, zadnjega, ki nosi naslov Confidence, pa letos za založbo Mad Butcher.

Gromko bodo pred No Respect ogrevali Gornje Radgonski skate punkerji In-Sane.

TWOTONEBINAS