v rubriki dogodki:
.. / / / 02.04.2009

Nosia se predstavijo v Subsubu

Nizozemci Noisia, ki se bodo v petek, 3. aprila mudili v ljubljanskem klubu Subsub, veljajo za precej »usekan« produkcijski kolektiv, a hkrati tudi ene izmed najvidnejših predstavnikov temačnega drum & bassa.

Trojica fantov, ki je skupaj pričela ustvarjati šele pred petimi leti, je v relativno kratkem času v drum & bass sceni zapustila velik pečat. Z inovativnim konceptom, grobo obdelanim zvokom ter nekoliko drugačnim pristopom, ko gre za glasbeno produkcijo, so v do tedaj prevladujoči »hardstep« vnesli precej svežine in mu s tem zagotovili tudi pravo mesto na plesiščih širom sveta.

Sodelovali so že s številnimi priznanimi glasbenimi producenti in »somišljeniki«, kot so denimo Pendulum, Freestylers in KRS One, ustvarjalna pot pa jih je zanesla tudi v nekoliko bolj »mainstream« vode z remiksi za Prodigy in Mobyja, v celoti so poskrbeli za album južnoafriške pop glasbenice Tashe Baxter, za Sonyjevo Playstation igro Wipeout pa upesnili glasbeno podlago.

Njihove DJ seanse so znane po vsem svetu z rednimi in odlično sprejetimi nastopi, zaradi česar so bili lani povabljeni k izdelavi štiridesete izdaje mix kompilacije FabricLive, na kateri pride do izraza vsa uničevalna moč njihovih setov. Ta hip pa se vse vrti okoli njihovega težko pričakovanega albumskega prvenca, ki naj bi izšel poleti. Na njem lahko pričakujemo vso pestrost, ki jo fantje v tem trenutku premorejo, marsikaj pa si lahko obetamo tudi od bolj ali manj potrjenih produkcijskih »clashov« z nekaterimi eminentnimi imeni iz sveta elektronske glasbe, kot so Amon Tobin, Daft Punk in Justice. Let’s wait and see.

Za Drumwise

ŽVPL press - avatar

ŽVPL press

Objavljalec press sporočil, ki je od 18.05.1998 na ŽVPL-u skupaj objavil 991 člankov.

Nosia /vir: subsub.si - thumbnail

Nosia /vir: subsub.si