v rubriki dogodki:
.. / / / 18.11.2003

Edge Dept predstavlja: Koma & Bones

Edge Department se vrača kot vedno in zopet z nepoboljšljivim ritmolomom. Nekateri znajo reči nesramno "nuskulaško", a kolektiv samega sebe jemlje kot odprtoglavega, in čeprav se zdi da je breakbeat že popoln mainstream, posvečeni menijo da je še daleč od zadnje besede eklekticizma, s katero je Edge-Dept štartal v mrzli zimi leta 2000. Kot štartni trenutek je poznonovemberski RoboD hkrati logično nadeljevanje, nov začetek in zaključek kroga - direkten breakbeat, brez zavlačevanja, okolišenja in mačkinega vrtenja okoli vroče kaše.

Godba za tanc-podij, disko-prekladanje in potovanja v zvočnost same produkcije prelomljenih vzorčenj. Raziskovanje narativnosti ostaja robni ultimat, a hkrati najmočnejše orodje za plesne ekstaze. Pa še to: dejstvo, da je čas za digitalno filetkanje z laptopaškimi strategijami in računalniškimi miksi ne spreminja fakta, da miks 'ma da pelje. Čeprav se nikoli ne ve kaj bosta rezidenta Borka in Nova uporabila za konkretne suspenze.

Koma & Bones sta dj duet, ki pa se pri produkciji in remixanju pod istim imenom spravita v studio skupaj z drum'n'bass producentom Proteus-om. Prodrli so v Ameriki z remixom klasičnega God Within komada Raincry in potem se serija vabil in prošenj za remixe kar ni in ni prenehala. Pozornost so vzbudili tudi z lastnim materialom in po seriji trgajočih singlov je leta 2001, pri verjetno najuglednejši, vsekakor pa pionirski, breakbeat založbi TCR, izšel prvi album "Blinded by Science". V naslednjem letu so posneli dva mix CD-ja: Street Beat in pa eno od slavnih Y4K compilacij za Distinctive Breaks. Remiksanje se zdi njihovo izredno produktivno področje, saj so bili s strani ameriške revije Remix magazine predvsem zaradi komada Smoke Machine od X-press 2, proglašeni za breaks remikserje leta 2002. Pred kratkim so se jim izpolnile še ene sanje, ko so bili naprošeni za remiks New Order komada Confusion.

Letos jeseni prihajata Koma & Bones - dj duet - v Ljubljano tudi kot del promocije njihovega najnovejšega albuma Shutterspeed.
Ob boku breakbeat velikanom bosta stala domača breaks maestra Nova Viator in dj Borka.

Mali floor bo tokrat v elektro barvah, za katere bosta poskrbela Bizzy (Temponautika, Consumer Recreation, Chilli Space) in eden najperspektivnejših slovenskih techno dj-ev Luygi Van, drugače rezident K4 Intelligent Clubbing večerov, ki nam bo tokrat postregel s slaščicami iz elektro butika.

Edge-Dept, 28/11/03, petekDuri se odpro ob 22h
Vstopnina bo: 2200, 1800 + flyer, 1400 do 23h

Breakbeat:
Koma & Bones (VB)
Nova Viator
Dj Borka

Electro:
Bizzy
Luygi Van

Video:
ana_hušman (HR)
Sidewalk

Edge Dept presents Koma & Bones - thumbnail

Edge Dept presents Koma & Bones