v rubriki dogodki:
.. / / / 27.01.2005

Ed Rush v K4

Sobota 29. januar 2005. K4, Digital dungeon. Darkerska drum'n'bass bomba: DJ Ed Rush. Po letu 2004, v katerem smo na Digital Jungle dogodkih gostili Twisted Individuala, Andy C.-ja, Zinca in vrsto drugih legend, novo leto nadaljujemo s še eno brezčasno boben bas zvezdo.

V K4 prihaja izumitelj darka in techstepa Ed Rush, ki slovi kot enako odličen producent in DJ. Leta 2003 je posnel drum and bass album leta - The Original Dr. Shade, na njegove (re)mikse pa norijo plesišča vsega planeta.

Ed Rush je umetniško ime, ki ga nosi zahodni Londončan Ben Settle; pod vtisi zgodnega elektronskega hardcora je že 1991. naredil svoj prvi komad, ki danes sodi med darkcore klasike - Bludclott Artattack. Izšel je dve leti kasneje, ko je pričel sodelovati z Nicom in njegovo založbo No U Turn, kjer sta v naslednjih letih inovirala unikaten zvok, ki se je skozi vse večjo distorzijo basa ter džunglo, polno paranoje in samplov iz grozljivk, skozi serijo vinilov razvil v techstep.

Preboj je sledil v letu '96 s kompilacijo Techsteppin', na kateri je Ed prispeval pol ducata skladb. Njegova dela so zatem pričela izhajati na založbah Goldija, Grooveriderja in Briana Geeja, skupaj s Traceom in Nicom pa so izdali album Torque. Nato so se Edove ideje prekrižale s sposobnostmi Opticala in tu se prične saga o Virus Recordings, kjer so pozneje bili odkrit Gridlok ali Baron. Ed Rush je ustvaril himne kot Gas Mask ali Kerb Crawler, v bobenbas pretočil We Want Your Soul in French Kiss, njegovi komadi pa se remiksajo v vsej prvi ligi in pri naraščaju - med zadnjimi, recimo, grmi remiks Bacterie Pendulumov.

1998. leta sta Ed Rush in Optical izdala opevani prvenec Wormhole, kjer sta postavila standard producentskih sposobnosti, ki ga razvijata še danes skozi single in albume. Njun zadnji studijski album The Original Dr. Shade, so bralci referenčnega Knowledgemaga izbrali za ploščo leta 2003. Po producentski uveljavitvi se je Ed Rush (po)trudil, da bi mojstroval gramofonom po svetu, kar mu uspeva; je eden redkih, katerih producentski in DJ-jevski renome je podobno visok, sam pa pravi, da ima rajši od festivalov klube zaradi njihove raznolikosti.

dr.um
ILLEGAL
Za tem, med tem, pred tem in po tem pa še DJ Markoman, DJ Hose in DJ Plankton, vsi člani team-a Illegal Kru, na velikem podestu, na malem podestu pa lomljeni ritmi pod taktirko ElectriCutes in Newt.

do 23ih: 2300 sit
letak, študenti, dijaki: 2600 sit
ostali: 2900 sit

K4 za zmeri - thumbnail

K4 za zmeri