v rubriki dogodki:
.. / / / 23.04.2001

Nova Gorica: kresovanje z Zaklonišče prepeva

Klub goriških študentov organizira v ponedeljek 30. aprila 2001, na travniku pred občino v Novi Gorici kresovanje, ki se bo končalo z velikim rock koncertom. Kot vedno bo tudi ta prireditev brez vstopnine.

Po lanskem velikem uspehu, na katerem je več kot 4000 ljudi navdušeno pozdravilo ponovno obuditev kresovanja, se je Klub goriških študentov odločil, da v središču Nove Gorice, v sodelovanju s taborniškim društvom Rod soških mejašev zopet postavi velik kres.

Prireditev, ki se bo odvijala na travniku pred občino, se bo začela popoldan z postavitvijo propagandnega tabora, kjer bodo predstavljene dejavnosti goriških tabornikov ob 50. obletnici ustanovitve Zveze tabornikov Slovenije, končala pa z velikim predpromocijskim koncertom novogoriške skupine Zaklonišče prepeva, ki jo bodo pospremile skupine: Holder, Traffic Religion ter posebni gostje Zabranjeno pušenje iz Sarajeva. Kresovanju in koncertu bo po eni uri zjutraj sledil prvomajski žur v diskoteki Cream.

Novi album Zaklonišča prepeva, ki bo izšel prihodnji mesec, je ambiciozno zastavljen in pomeni korak naprej od dosedanjega dela. Zapriseženi retrorokerji pa so po svoji navadi ostali zvesti ironični družbenopolitični tematiki in angažiranosti. Sodelovanje med ZP-ji ni nobeno naklučje, saj mnogi dosedanje delo Zakloniščarjev ocenjujejo kot nekakšno nadaljevanje novega primitivizma, idejo katerega so poosebljali ravno Zabranjejo pušenje. Med gosti na novi plošči so se tako znašli tudi vodja Sarajevčanov Sejo Sexon, ki bo zgodbi "Mićo Muriqui ide u Holivud" pritisnil pečat s svojo značilno kitaro, uvodni recital v naslovni skladbi. Skladba je obenem prvi singl s prihajajočega albuma "Odoh majko u rokere", ki bo izšel v kratkem pri založbi NIKA Records.

Za KGŠ in Rock Vibe

ŽVPL press - avatar

ŽVPL press

Objavljalec press sporočil, ki je od 18.05.1998 na ŽVPL-u skupaj objavil 991 člankov.

Kresovanje - thumbnail

Kresovanje