v rubriki dogodki:
.. / / / 18.04.2011 08:57

Julie Christmas in Grrizli Madams v Menzi

Julie Christmas, ameriška eksperimentalna metalka / rockerica bo ob pomoči domačih stoner rockerjev Grrizli Madams v ponedeljek, 25. aprila 2011 nastopila v Menzi pri koritu.

Ponedeljek 25. 4. 2011 ob 21h, Menza pri koritu, Ljubljana

JULIE CHRISTMAS (experimentalni metal / rock – New York, ZDA)
Julie je lani ustvarila debi s pomenljivim naslovom The Bad Wife. Na njem je brooklynška metalna primadona v polnoglasni kondiciji, na odru pa bo kaj kmalu pokazala, kako “poredna” je zares in v kolikšni meri se njeno solistično kričanje loči od početja v razboritem bendu Made Out Of Babies.

Njene vokalne akrobacije v mnogih težkozvenečih bendih so skozi leta dvignile veliko prahu, lani jeseni pa je končno napočil čas za njen solistični prvenec. The Bad Wife prikazuje zrelo žensko vokalistko, ki preko svojega glasu fantastično prikaže mnoge ženske plati. Čutna nežnost v priredbi zimzelene Brelove If You Go Away (v originalu Ne Me Quitte Pas) napram kričavi ihti v skladbi Bow.

Krhke šepetajoče skrivnosti zelo hitro ekspandirajo v silovito jezo. Na albumu The Bad Wife je tovrstnih ekstremov vse polno, Julie pa na koncertih dokazuje, da jih mojstrsko obvlada tudi v živo. Prav gotovo eden izmed najbolj prefinjenih ženskih vokalov znotraj trših kitarskih godbenih sredin.

Splet:
http://www.myspace.com/juliechristmas
http://www.risingpulse.com/juliechristmas.html
http://www.last.fm/music/Julie+Christmas

Predskupina: GRRIZLI MADAMS (stoner rock – Slovenija)
Zasedba Grrizli Madams ni neznanka v slovenskem prostoru, saj se je med letoma 2003 in 2005 že pojavljala na koncertnih odrih domačega klubovja. Tisti čas je dirjala po navitih thrash in death metal brzicah ter se z dvema ducatoma nastopov in brez konkretnega zvočnega zapisa prestavila v hibernacijsko stanje. Sedaj se osveženi z novim članom in iz kvarteta skrčeni v tercet izražajo zgolj v inštrumentalni različici.

Trio svoj izraz razteguje izven klasičnih rockovskih okvirjev, sicer je skupni imenovalec v razmeroma dinamičen zvokovni okvir ujeta ostrina, subtilnost in nešablonskost trših post stoner rock drž. Posamezni člani so nekoč razgrajali tudi v zasedbah Deratizator, 3 Tone Tamas in Dickless Tracy.

EP / mini plošča ”V vrtincu vsemogočnega miru” je prvi uraden studijski zapis tria, s katerim v svojem drugem rojstvu odstira del lastne nedoločljive izraznosti.

Zasedba:
Matej Hočevar – kitara
Miha Vodušek – bas kitara
Gašper Prus – bateria

Diskografija:
- Demo v.1 (2005)
- V vrtincu vsemogočnega miru EP (ZKP Radio Študent, 2010)

Splet:
http://www.myspace.com/grrizlimadams

ŽVPL press - avatar

ŽVPL press

Objavljalec press sporočil, ki je od 18.05.1998 na ŽVPL-u skupaj objavil 991 člankov.

Julie Christmas in Grrizli Madams v Menzi - 25. 4. 2011 - thumbnail

Julie Christmas in Grrizli Madams v Menzi - 25. 4. 2011