v rubriki dogodki:
.. / / / 01.03.2011 21:00

Nova imena Dance Arene festivala Exit 2011

Dance Arena festivala Exit, ki slovi kot ena najboljših v Evropi, najavlja niz novih impozantnih imen. Fedde Le Grand, Tiga, James Zabiela, Joris Voorn in Gramophonedzie so že potrdili svoj prihod, pridružili pa se jim bodo tudi DJ Sneak, Carl Craig, Marco Carola in tiNi. Okrepitev za glavni oder bo letos ponudila ena najbolj iskanih dubstep skupin na Exitovih socialnih mrežah, Magnetic Man.

Londonski trio Magnetic Man sestavljajo Oliver Jones, Arthur Smith in Adegbenga Adejumo, bolj znani po psevdonimih DJ Skream, Artwork in Benga. Najprepoznavnejši single trojice producentov in didžejev I Need Air (odpela ga je Angela Hunte) je zelo hitro osvojil svetovne glasbene lestvice, istoimenski prvenec, ki so ga izdali lani, pa je navdušil tudi dubstep puriste.

Tiste, ki prisegajo na lahkotnejše melodije, bo razveselil prihod DJ Sneak-a, ki bo s sabo prinesel kovček poln avtentičnih disco in house ritmov. Njegov dinamični stil, ki varira od energične čikaške šole, preko plemenskih latino bitov, pa vse do disco obdelav retro klasik, ga je uvrstil na lestvico najboljših 100 DJ-ev na svetu.

Eden od zvezdnikov na Dance Areni bo tudi Carl Craig, ki te dni praznuje 20. rojstni dan svoje založbe Planet E. Nominiranec za nagrado grammy in ambasador Detroita bo zagotovo navdušil fane na festivalu Exit. Pridružila se mu bosta tudi globalni ambasador italijanske techno scene Marco Carola in najnovejše odkritje Ibize – temperamentna tiNi.

Exit letos poteka od 7. do 10. julija, festival pa julija pričakuje že dvomilijontega obiskovalca.

Exitovo uradno prodajno mesto za Slovenijo:
http://www.supratravel.si/
http://www.facebook.com/exitslo

Več informacij na:
http://www.exitmusic.tv/

Miha Rekar - avatar

Miha Rekar / mr.si

Redaktor ŽVPL, ki je od 02.02.2010 na ŽVPL-u skupaj objavil 73 člankov.

Magnetic Man - thumbnail

Magnetic Man