v rubriki dogodki:
.. / / / 17.04.2005

Olivija na Orto festu

Olivija bi to težko rekli, saj pred Ortom nastopili na številnih drugih prizoriščih, kjer so se že večkrat dokazali in izkazali.

Olivija so lani izdali prvenec Med moškim in žensko in čeprav jih nekateri prištevajo v etno, nekateri v rock, tretji pa v pop glasbo, gre brez dvoma za eno najbolj svežih in zanimivih zasedb pri nas.

Pisano glasbeno druščino je ob sebi zbral Gal Gjurin, ob enkratnem glasu njegove sestre Severe pa slišimo še kitare, bobne, klavir, bas, harmoniko, piščali - vse skupaj prepleteno v pogosto zapleteno in zelo virtuozno mešanico popa, jazza, rocka, etna, celo hip-hopa in heavy metala.

Med moškim in žensko je eno najprijetnejših presenečenj lanskega leta, Olivija pa so recimo na nastopu v radijski oddaji Izštekani predstavili že nekaj novega materiala in nekaj zanimivih predelav.

Njihov nastop v sklopu Orto festa se bo zgodil v torek, 26. aprila in tistim, ki boste spregledali dejstvo, da morate v Orto sredi tedna, zagotovo ne bo žal. Olivija so že na plošči odlični, njihovi živi nastopi pa so prava poslastica za glasbene sladokusce.

Matic Slapšak - avatar

Matic Slapšak

Bivši dopisnik ŽVPL, ki je od 20.05.2003 na ŽVPL-u skupaj objavil 518 člankov.

Olivija - thumbnail

Olivija