v rubriki dogodki:
.. / / / 24.04.2001

Orto klub: Kratek stik

Danes v Ortu: skupina Kratek stik, ki bo predstavila skladbe z debitantskega albuma. Člani skupine igrajo skupaj že skoraj 4 let. Vse skupaj se je pravzaprav začelo na bežigrajski gimnaziji, kjer so se skupaj našli Blaž Hribar (kitara), Matjaž Ravnikar (klaviature/vokal) in Urban Vrtačnik (kitara/vokal). Dogovorili so se za skupno vajo, Blaž pa je s seboj pripeljal še Luko Stepančiča (bobni) in Gregorja Žvaba (bass). Ker so se ujeli, so začeli pripravljati komade in vaditi priredbe za nastope.

Prvi nastop se je zgodil na bežigrajski gimnaziji in je bil zelo dobro obiskan. Nato se je zvrstilo kar nekaj nastopov, velja pa omeniti tri:dvakrat so fantje igrali kot predskupina Petra Lovšina in enkrat kot predskupina Zorana Predina na dobrodelnem koncertu za Posočje v organizaciji Gimnazije Bežigrad. Imeli so tudi dva televizijska nastopa: Eden se je zgodil na TV Slovenija v oddaji POMP, drugi pa na TV Pika, ki je bil tudi pospremljen z zelo zanimivim intervjujem. Kasneje se je skupina pripravljala na snemanje debitantskega albuma.

Snemali so Avgusta in Septembra '99 v studiu Činč in pod producentsko taktirko Janeza Zmazka - Žana. Malo pred prehodom v leto 2001 pa je skupino zaradi drugačnih interesov in želje po samostojni karieri prijateljsko zapustil Urban Vrtačnik, ki je tudi avtor večine skladb s CD-ja. To pa ni ustavilo skupine pri nadaljnem ustvarjanju. K sodelovanju so povabili Saša Kronegerja (tolkala) in z njim vadijo za prihodnje nastope in promocijo CD-ja.

Za Kratek stik

ŽVPL press - avatar

ŽVPL press

Objavljalec press sporočil, ki je od 18.05.1998 na ŽVPL-u skupaj objavil 991 člankov.

Kratek stik - thumbnail

Kratek stik