v rubriki dogodki:
.. / / / 08.02.2005

Thema Eleven v Sloveniji

Thema Eleven bodo 13.2. z Elodeo, nastopili v klubu Gromka na Metelkovi, 14.1. pa bodo na ogled v murskosoboškem klubu MIKK. Thema Eleven spadajo med tisto generacijo českih bendov (Lvmen, Sunshine, Gnu, Waawe,...), ki je že sredi devetdesetih zapustila hardkorovski rezervat in vstopila v pestrejše glasbeno okolje.

Thema Eleven so na prvih izdajah družili temačen in zatripan hardkor z nojzom, v glasbo vpletli govorjene semple in šume, obenem pa ostali dokaj melodičen postrock bend. Na decembra izdanem albumu Anti Apokalyptic Pill (Instinct Records) je v ospredju mehkejša, spevnejša plat njihove glasbe in najbrž bo tak tudi koncert...

Elodea, po novem kvartet, je od zadnjega nastopa v Gromki gostoval po mnogih klubih, med drugim se je zasedba udeležila tudi Klubskega maratona Radia Študent. Za njihovo glasbo še vedno velja, da je temačna in v misli prikliče skupine kot so Breach in Cult of Luna, vse bolj pa so tudi te primerjave odveč, saj Elodea pičijo svoj melodično izredno bogat in prepoznaven zvok. Skupino sestavljajo člani pokojnih Low Punch in Kill The Routine ter nadvse živih Entreat.

 - thumbnail