v rubriki dogodki:
.. / / / 23.03.2001

Orto klub: Prisluhnimo tišini

Dne 27.3. bodo Prisluhnimo tišini v Orto klubu predstavljali svoj drugi long-play izdelek, ki so ga poimenovali Raj. Promocijski koncert se bo tokrat začel že ob 21 uri, zato nikar ne zamujajte, tudi če ste tako navajeni.

Biografija
Ste že mislili, da so obupali? Niti slučajno, kajti nimajo razloga. Zvrst, ki jo imenovana skupina preigrava, že sama po sebi troši in razsaja z energijo, torej ni pomislekov, da bi za večno potihnili in se prepustili melanhoniji. Niti slučajno. Pred vami je najnovejši album, poimenovan Raj. Zakaj Raj? Zato. Če boste še enkrat vprašali, vam predlagamo, da vstavite to z energijo nabito ploščo v dotični predvajalnik in odgovor vas bo presenetil. Sodeč po prvih preposlušanjih in mimobežnih odzivih so Prislunimo tišini zvarili 10 (deset) nedvomno dinamičnih, aktualnih, nekaj izmed njih tudi malce umirjeno natempiranih rock zverin, ki se ponašajo z imeni oziroma naslovi: Raj, Ti, Gledam te, Najin svet, Mori me, Ne joki, Daj me nazaj, Nedolžna, Petek in Črna pravljica.

Vsakdo, če je le možnost, se vsak dan znova uči in nadgrajuje. Ravno tako si je zasedba Prisluhnimo tišini vzela čas, se zaprla v svoj "plac" in ustvarjala. Za vrat so jim dihali znani in priznani slovenski ustvarjalci glasbe in bili presenečeni. Energija seva! Da pa je tako, je vplivalo tudi njihovo družabno-nedružabno udejstvovanje na koncertnih odrih, kjer se je dogajalo. "Stresaj z glavo za zabavo!" Seveda so za potrebe snemanja svojo koncertno razdajanje malce umirili, vmes tudi zamenjali kitarista Marka Trčka, na čigar mestu je sedaj Borut Šemerl. Sicer pa je zasedba naslednja: (po abecednem redu) Boštjan Čuk - mlatilec bobnov in činel ter back kričač, Roman Košir - ritem brenkač in back kričač, Borut Marolt - glavni kričač, Borut Šemerl - solo, ritem, akustik brenkač, Toni Šemerl (njegov brat) - bas krtač. Kdo je še prispeval svoje sposobnosti? Marija Terpin in Metoda Štritof -back vokali in absolutna vizuelna pridobitev na atraktivnosti celotne podobe benda, kateri s svojo prisotnostjo burita duhove na večjih koncertih in promocijah.

Plošča, spoti in ostalo
Material za ploščo je bil posnet v studiu KIF KIF, producentsko taktirko je šibal velepriznani Žare Pak, ki je poskrbel za primeren mix v studio Tivoli, nedvomno pa je svoje prste vmes pomolil tudi priznani producent Aco Razbornik.

Kar se produkcije videospotov tiče, vas bomo še nekaj časa pustili v napetosti, naj pa vam izdamo naslov pesmi, ki naj bi se v kratkem pretopila tudi v video obliko ...Raj.

Seveda imajo člani že en spot na lagerju. Posnet je bil za pesem Jest bi kr umrl zate, ki prihaja z njihove prve plošče Tihožretje. Režiser, ki je pomagal z idejo scenarija in sploh silnimi pozitivnimi presenečenji je Tomaž Štrucelj.

Ni pa on edini, ki je fante, katerih skupna zgodovina je pestra in razburkana, opazil samo Žare Pak ali Tomaž Štrucelj in še kakšen od glasbenim vodam poznani čofotalci. Opazil jih je tudi razvpiti "vaš omiljeni" D.J. Jure Longyka, ki je v pol izštekani, pol vštekani verziji promocijsko predstavil tole ploščo, ki jo valjate po rokah. Zgodilo se je 19. januarja 2001. Prelomnica? Nee, teh je veliko in še več jih bo. Ena se je že zgodila, 3.marca v Krajevnem Domu Rovte, kjer so pred več kot tristo-glavo množico poznavalcev dobre glasbe fantje dokazali, da z njimi ni šale. Med nami: so pa tudi romantiki, marsikatera dama je bila deležna rdeče vrtnice. Zakaj? Ej, zdaj pa že preveč sprašujete! Predlagamo vam, da se prepričate kar sami: na še enem promocijskem koncertu v Ortu.

Za Orto klub

ŽVPL press - avatar

ŽVPL press

Objavljalec press sporočil, ki je od 18.05.1998 na ŽVPL-u skupaj objavil 991 člankov.

Prisluhnimo tisini - thumbnail

Prisluhnimo tisini