v rubriki dogodki:
.. / / / 30.05.2001

Orto klub: The Vibrators

Punk legende The Vibrators se bodo v sredo, 30. maja ustavili v ljubljanskem klubu Orto. Pred približno dvemi leti smo jih videli v K4 in koncert je bil fenomenalen, vsaj tako se spominjata Matjaž Ličer in Martin Vodopivec, ki sta si ga ogledala. Tokratna koncertna turneja, ki se bo nadaljevala v Zagrebu in v Puli. Kot skupina bodo nastopili hrvaški Eksodus.

Kariera Vibratorsov je dolga že četrst stoletja, ko so burnega pankerskega leta '76 pevec Ian Knox Carnochan, basistz Pat Collier, kitarist John Ellis in bobnar Eddie ustanovili bend. Prvi koncert so izvedli kot predskupina Stranlesev v Londonu, nadaljevali so z Sex Pistols v 100 Clubu, vmes igrali še s The Damned, Siouxsie & The Banshees, The Clash, ... in jeseni izdali prvi single We Vibrate, za njim pa drugi single Pogo Dancing. Kmalu Vibratorčki dobijo okrilje pri megazaložbi Epic, pri kateri izzide famozni single Baby, baby, na B strani pa najdete tudi pesem Stiff Little Fingers (bend iz Belfasta se poimenuje po njej).

Singlu sledi prvi album Pure Mania, s katerim se Vibratorsi prerinejo med velikane punk scene: Sex Pistols, The Clash; Ramones, The Damned ... vse ostalo pa je zgodovina, ki jo najdete tudi na njihovi strani thevibrators.com. Tako je ogled koncerta v Ortu več kot priporočljiv, še posebej za mladež, ki je zmotnega mnenja da so Green Day in Offspring pank. Večer pank zgodovine se začne ob 22h danes zvečer v Ortu!!!

Davorin Pavlica - avatar

Davorin Pavlica

Bivši urednik ŽVPL, ki je od 18.05.1998 na ŽVPL-u skupaj objavil 835 člankov.

The Vibrators - thumbnail

The Vibrators