v rubriki dogodki:
.. / / / 10.10.2009 12:53

Cindy Blackman z bandom v Gala Hali

Cindy Blackman, ki bo Gala Halo na Metelkovi s svojim bendom obiskala v ponedeljek, 12. oktobra, je trenutno ena izmed najbolj vročih bobnark na svetu. Od prvega stika z bobni pri rosnih sedmih letih, se od njih ni ločila.

Izšla je iz jazz-a in leta 1988 posnela svoj samostojni debi, kateremu jih je vse do danes sledilo še osem. Kmalu je začela sodelovati z Lenny Kravitzem in v njegovem bendu ostala 15 let, kar ji je tudi omogočilo večjo prepoznavnost. V svoji bogati karieri je igrala z mnogimi velikimi imeni, Pharoah Sanders, Sonny Rollins in Hancock, če omenimo le nekaj njih; tako klasičnimi kot tudi novodobnimi, kot sta recimo Lenny Kravitz ali Joss Stone.

Cindy Blackman je znana po svoji neverjetni energiji na odru; igra tako v akustičnih kot električnih bandih, klasičen ali free jazz, rock ali bolj groovy glasbo. Na odru Gala hale jo bodo spremljali Antoine Roney (odličen saksofonist, ki je sodeloval npr. s Chick Coreo, Donald Byrd-om, Ravi Coltran-om in Elvin Jones-om), Zaccai Curtis (klaviaturist, ki je igral z Will Calhoun-om,Bill Saxton-om in Papo Vasquez-om) ter Rashaan Carter, vzhajajoča zvezda njujorške scene, na basu. Koncert se bo začel točno ob 20h!

Za Gala Halo

ŽVPL press - avatar

ŽVPL press

Objavljalec press sporočil, ki je od 18.05.1998 na ŽVPL-u skupaj objavil 991 člankov.

Koncertni plakat - thumbnail

Koncertni plakat