v rubriki dogodki:
.. / / / 19.05.2010 10:30

Oružjem protivu otmičara na Vrhniki

Skupino Oružjem protivu otmičara, ki bo v soboto, 22. maja nastopila v klubu Zakon na Vrhniki, so leta 1994 ustanovili Nikola Pavković, Dada Antov, Darko Kurjak in Dragana Mrkajić. Pod pesmi za prvi studijski album Oružjem protivu otmičara in ostale, ki mu sledijo, se podpisuje Nikola Pavković, nastale pa so kot logična posledica upora proti tedanjim družbenim tokovom in glasbeni sceni tistega časa.

Nenavadno-navadni teksti z živahnimi ritmi so bili med beograjsko publiko takoj sprejeti, novica o novem bendu pa se je hitro razširila znotraj in zunaj srbskih meja. V isti postavi izdajo leta 1996 tudi drugi album, BarbieCue, ki ga je proslavila priredba pesmi skupine Zana, Mladiću moj. Tretji album Komadić koji nedostaje iz leta 1998 je zadnji izdelek s pevko Dragano.
Po daljši pavzi izdajo leta 2002 album Maštoplov z novo pevko Ivano. Zaradi razočaranja nad odzivom publike Nikola razpusti bend in se odloči, da se z glasbo ne bo več ukvarjal. Vendar pa ... kakor sam pravi: "Enkrat okužen z glasbo na tak način, za vedno ostaneš okužen z glasbo." Zato konec leta 2004 ponovno združi skupino z novo, pomlajeno ekipo. Pridružita se jim bobnar Srđan in basist Zarko, s katerima konec leta 2007 kot snemalec in producent zaključi snemanje v svojem studiu v Zrenjaninu in izda album Znaš ko te pozdravio.

Za klub Zakon

ŽVPL press - avatar

ŽVPL press

Objavljalec press sporočil, ki je od 18.05.1998 na ŽVPL-u skupaj objavil 991 člankov.

Oružjem protivu otmičara /vir: OPO - thumbnail

Oružjem protivu otmičara /vir: OPO