v rubriki dogodki:
.. / / / 30.05.2009 02:32

Surrender in Anaeroba v Gromki

Pred temo, obupom in propadom, ki so v zadnjem desetletju zajeli različne punkerske hibride, je bila glasba punk scene vrelišče Političnega. In če se vam je v najstniških letih trgalo ob Crassih in bi želeli ponovno podoživeti umetniško/politični punk očiščen kvazi aktivističnih parol, je ogled ameriških Surrender, ki bodo v nedeljo, 31. maja nastopili v klubu Gromka na Metelkovi, več kot obvezen.

Kalifornijski Surrender (Oakland/Berkeley) so na glasbeni punk sceni aktivni zadnji pet let. Punk nostalgike so totalno pretresli z oživitvijo »peace-punk« stila, glasbe zgodnjega angleškega 80' anarho punka. Zaznamujejo jih močna, družbeno kritična besedila, dvojni, moško – dirtovsko ženski vokal ter poetičnost, ki preveva njihovo celotno glasbeno ustvarjanje. Čeprav jih primerjajo z Crassi, Chumbawambo, Omega Tribe itd., so Surrender ohranili lastno avtentičnost, njihov LP Paper Thrones pa peace-friki že uvrščajo med glasbene klasike.

Surrender se bo na odru pridružila domača Anaeroba. Temačni a energični crusterji prisegajo na zapuščino starejših peace punk/crust bendov angleškega otoka, med favorite pa štejejo Amebix in Antisect. Tako glasbeno kot vsebinsko. So zagovorniki DIY etosa, politične osveščenosti, anarhističnega idealizma... naseljenci utopične Anarktike, ki vztrajno kričijo: "Monuments of Extinction - Monuments of Mankind - Fields of Concrete - Fields of Death" !!!

Za Gromko

ŽVPL press - avatar

ŽVPL press

Objavljalec press sporočil, ki je od 18.05.1998 na ŽVPL-u skupaj objavil 991 člankov.

Surrender - thumbnail

Surrender